ПЕРИЋ: КАПИТАЛНА УЛАГАЊА У ОПШТИНИ УГЉЕВИК СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ПРЕДВИЂЕНА СУ ОД 5,1 МИЛИОН КМ :: Semberija INFO ::

 

ПЕРИЋ: КАПИТАЛНА УЛАГАЊА У ОПШТИНИ УГЉЕВИК СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ПРЕДВИЂЕНА СУ ОД 5,1 МИЛИОН КМ


Начелник општине Угљевик Василије Перић рекао је да је  буџет за наредну годину ове општине планиран у износу од 15,685.000 КМ.

Перић је на данашњој јавној расправи о нацрту буџета ове општине са сљедећу годину рекао да буџет има и социјални  и развојни карактер.

Перић је најавио да ће се за капитална улагања сљедеће године издвојити 5,1 милиона КМ.

„За путну инфраструктуру 2 милиона КМ, градићемо дјечија игралишта, дјечији  парк у Угљевику, реконструисаће се  улице и паркиг, а планирана је и изградња подручне школе у Мјесној заједници Угљевик Село, као и још много мањих али вриједних пројеката“, рекао је Перић.

Он је додао да је буџет  посебно обухватио социјалне оквире становништва, повећење за различити врсте помоћи, те напоменуо да је у  протеклом периоду уведена накнада од 400 КМ за свако новорођено дијете, као и беплатна патронажна сестра, и најавио да ће тако бити и у наредном буџету.

„Олакшаћемо родитељима дјеце која похађају вртић на тај начин да ћемо  смањити  накнаду а за оне која долазе из вишечланих породица да ће се боравак за треће и наредно дијете бити беплатно“, навео је Перић.

Он је истакао  да је у општини Угљевик у току пројекат којим се  социјално угроженим породицама рјешавају  стамбене потребе те да ће се са том праксом  наставити и у наредном периоду.

„Посебно је важно да задржимо младе становнике, тако ћемо младим брачним паровима стимулисати камату на куповину прве некретнине“, рекао је Перић.

Он је саопштио да су урађени  нови правилници о подстицају привреди и пољопривреди  и да ће се за њих  стимулације износити 350.000 КМ.

Начелник Одјељења за финансије општине Угљевик Ружа Јовић рекла је учесницима јавне расправе да су буџетска средства планирана за наредну годину усмјерена за развој свих субјеката са подручја ове општине.

„Након одржане јавне расправе, докумант буџета ћемо ставити као приједлог и он ће се такав наћи на сљедећем скупштинском засиједању на усвајању“, рекла је Јовићева.

Јавној расправи присуствовали су грађани, политички и невладин сектор, представници јавних установа и спортских клубова, као и представници мјесних заједница.