Одржан међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града 4. децембра :: Semberija INFO ::

 

Одржан међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града 4. децембра


Редовна сједница Скупштине Града Бијељина одржаће се 4. децембра (сриједа), са планираних 24 тачке дневног реда, договорено је на међустраначком састанку. Предсједник Скупштине Славиша Марковић сматра да ће највећу пажњу одборника и медија имати Приједлог одлуке о измјени одлуке о буџету града за 2019. годину, односно други ребаланс буџета, али и буџет за 2020. годину.

- Испоштоване су све процедуре и добили смо сагласност Министарства за финансије, тако да је све спремно за предстојећу 34. сједницу Скупштине“, рекао је Марковић и додао да ће се пред одборницима наћи и неколико тачака дневног реда које се односе на пренос власништва над одређеним парцелама, међу којима и Приједлог одлуке о продају непокретности у Доњем Црњелову због изградње трафостанице.

Одборници ће на сједници разматрати и Приједлог одлуке о допуни одлуке о градским административним таксама, Приједлог одлуке о измјенама и допунама плана пословања Јавног предузећа „Воде“ за 2019. годину, Информацију о стању путева на подручју града, о наплати комуналне накнаде, о заштити социјално угроженог становништва, као и о стању у култури и активностима на унапређењу рада у области културе на подручју града.

​Према ријечима предсједника Скупштине Славише Марковића, до краја године биће одржана још једна сједница локалног парламента на којој ће бити ријечи о усвајању регулационог плана Дашница, односно о измјенама регулационог плана Дашница, с обзиром да је у плану изградња Ватрогасног дома.