Стевановић: Бијељина је први град у Републици Српској који ће у цјелости бити гасификован :: Semberija INFO ::

 

Стевановић: Бијељина је први град у Републици Српској који ће у цјелости бити гасификован


Први корисници на гасну мрежу у Бијељини могли би бити прикључени на прољеће идуће године, рекао је за ИнфоБијељина Милош Стевановић савјетник генералног директора “Србијагаса” Душана Бајатовића, наводећи да ће ускоро све информације о гасификацији бити доступне на веб страници “Бијељина Гаса”.

Стевановић је за ИнфоБијељина најавио да ће гасна мрежа, која  укључује 22 километра гасовода Шепак - Бијељина, као и 320 километара гасне мреже по граду, оквирно бити пуштена око нове године. 

“Радови су скоро 100% завршени и до сада је уложено око 30 милиона евра. Гасна мрежа је рађена по највишим стандардима и захтијевала је комплексе механичке радове који су у цјелости приведени крају”, навео је Стевановић.

На питање ИнфоБијељина како се грађани могу информисати у којим дијеловима је урађена мрежа, Стевановић наводи да ће око нове године све информације о гасоводу бити доступне на вебсајту “Бијељина Гаса”.

“Прикључак може имати свако домаћинство у граду без обзира да ли се ради о стану или кући. Грађани Јање, Дворова, Батковића и других села, ће имати могућност да се прикључе на гас у каснијој фази, година до двије, чека се анекс Уговора о концесији са државом”, прецизира Стевановић.

Према његовим ријечима цијену прикључка одредиће фиксно Регулаторна комисија за енергетику у Требињу.

Он напомиње да нема основа за тезу да је гријање на гас само за привилеговане, истичући да цијену гаса не само у Републици Српској, већ и у цијелој Европи одређују регулатори, а не сами дистрибутери.

"Србијагас" је уласком у "Бијељина Гас" почео активно да улаже у Републику Српску и Босну и Херцеговину. Ова компанија ће врло интензивно радити на тзв "турском току" и краком који ће ићи кроз Републику Српску од Бијељине до Новог Града што је инвестиција од цца 200.000.000 еура. Бијељина је први град у Републици Српској који ће у цјелости бити гасификован”, закључио је Стевановић у разговору за ИнфоБијељина.

​Инфо Бијељина