ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ: СВЕЧАНО ПРОСЛАВИЛИ АРАНЂЕЛОВДАН :: Semberija INFO ::

 

ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ: СВЕЧАНО ПРОСЛАВИЛИ АРАНЂЕЛОВДАН


У најстаријем бијељинском дјечијем вртићу, вртићу ,,Чика Јова Змај“, свечано је прослављена крсна слава Свети архангел Михаил, заштитник ове предшколске васпитно-образовне установе. Богат културно-забавни програм, који су приредили вртићки малишани и њихови васпитачи, уљепшао је славље и одушевио све присутне.

Обред резања славског колача обавио је протојереј ставрофор Зоран Петровић који је рекао да  обиљежавање Светог архангела Михаила, Аранђеловдана, у Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај“, показује спремност ове предшколске установе да се бори за праве вриједности.

 

- Славу је посебно лијепо славити са дјецом, а посебно, и још више, ову славу славити са анђелима. Дјеца много тога доброг имају код себе и док расту васпитачи и родитељи нипошто не треба да мијењају оно што је добро код њих, оно што је анђеоско код дјетета, рекао је протојереј ставрофор Зоран Петровић наглашавајући да данашњи празник открива да, као што Пресвета Богородица држи Спаситеља у наручју, највећа вриједност свијета се чува у наручју, а не закључана у сефу.  

Директор Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“ Славиша Вујановић са задовољством је истакао да је протекла година за ову предшколску установу била веома успјешна.

- Данас је свечан и значајан дан за све запослене у нашој установи, зато се свима вама, драги пријатељи и сарадници, захваљујем на посјети и учешћу у овој нашој радости, рекао је  Вујановић који је гостима презентовао и успјешан рад вртића између двије славе, истакавши да су бројна признања потврда преданог рада ове установе.

Запослени у вртићу ,,Чика Јова Змај“ кажу да у реализацији утврђених задатака имају велику подршку и помоћ локалне заједнице, а похвалили су се и изузетно добром сарадњом са другим вртићима на подручју града.

 -Сваке године у нашем вртићу је велики број малишана. Ове године их је око 500, распоређени су у пет објеката. Три објекта су у Бијељини, а по један у Дворовима и Новом Насељу Јања. Програме које реализујемо су цјелодневни јаслички и вртићки програм, скраћени програм и програм продуженог боравка, као и програм припреме дјеце у години пред полазак у школу који се, у сарадњи са Министарством просвете и културе Републике Српске, реализује од првог марта до 31. маја, прецизира Славиша Вујановић додавши да чине све како би побољшали квалитет боравка дјеце у свим објектима вртића.

Како наглашава, циљ им је да у наредном периоду прошире капацитете, повећају обухват дјеце предшколским образовањем и васпитањем на подручју града Бијељине, те задрже висок квалитет рада.

Кумови славе вртића ,,Чика Јова Змај“, Марија и Милорад Софренић, поносно истичу да ово кумство траје 19 година.

- Ми смо већ 19 година кумови Дјечијем вртићу ,,Чика Јова Змај“ и то нам је велика част и задовољство, јер ријеч је о респектабилној установи у нашем граду која је свих ових година показала да итекако добро зна како треба да се ради са дјецом, рекао је Милорад Софренић истакавши да је дјечији вртић прва степеница образовања дјеце, те да је велика част бити уз дјецу и пратити како расту и развијају своје таленте.

Портал Семберија ИНФО/ М. Решидовић