Еко Пут: Истраживање путем анкете о нивоу еколошке културе живљења у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Еко Пут: Истраживање путем анкете о нивоу еколошке културе живљења у Бијељини


Визитор центар Еколошког удружења Еко Пут Бијељина
Еколошко удружење Еко Пут спроводи истраживање путем анкете о нивоу еколошке културе живљења у градској средини Бијељине и начинима за смањење загађења ваздуха током грејне сезоне. Улична кампања са анкетом биће одржана у петак, 22. новембра на Тргу Краља Петра И Карађорђевића, испред библиотеке, у периоду од 12 до 14 часова.

Еколошко удружење Еко Пут у сарадњи са Удружењем грађана ПЕЗ Ренесанса спроводи пројекат под називом ''Еколошком културом градимо одрживу будућност'' који има за општи циљ да пружи допринос подизања свијести о еколошкој култури живљења и одрживом еколошком развоју локалне заједнице.

Пројекат је подржан од стране Развојног програма Уједињених нација (УНДП) у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану - РеЛОаД. Циљ овог истраживања је анализа начина и нивоа еколошке културе становништва Града Бијељине, познавање узрочника загађења ваздуха из грејних тијела и издувних гасова из саобраћаја, као и колики може да буде наш грађански допринос еколошком одрживом развоју заједнице промјеном навика у кретању и транспорту и преласком на кориштење енергената који не загађују ваздух.

- Овом уличном кампањом желимо да скренемо пажњу грађана/ки Бијељине и о штетном утицају на здравље људи и читавог еко система које узрокује загађени ваздух и да промјеном навика и прихватањем еколошке културе као саставног дијела и стила свакодневног живота можемо дати свој допринос здравијој животној средини. Позивамо вас да нам се придружите позиву за смањење загађења ваздуха и да сви заједно дамо свој допринос за чистији ваздух у граду!", поручили су из Еко Пут-а.

Бијељина данас