ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСKОГ ДАНА ДЈЕТЕТА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ СВЈЕТСKОГ ДАНА ДЈЕТЕТА


Малишани прикупили играчке за социјално угрожене

У оквиру обиљежавања Свјетског дана дјетета – 20 новембра, малишани  из старије васпитне групе Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ из објекта „Радост“  организовали су хуманитарну акцију под називом „Дјеца ђеци“.

Према ријечима директора Градског вртића Славише Вујановића, у оквиру ове акције прикупљене су играчке и гардероба која ће бити донирана угроженим категоријама становништва. „Ова акција проведена је у сарадњи са Црвеним крстом. Желим да се захвалим родитељима малишана који су подржали ову хуманитарну акцију.

Овом приликом малишани су упознати  и са радом Црвеног крста“, рекао је Вујановић. Партнери у реализацији ове активности су Црвени крст Бијељина и Хуманитарно удружење „Арта“. Овом приликом, малишани су имали прилику да се друже и са волонтерима Црвеног крста из Бијељине. Радмила Симић, предсједница Хманитарног удружења жена „Арта“,  захвалила се на помоћи малишанима, њиховим родитељима, васпитачима Дјечијег вртића на овој акцији, истичући да ће помоћ обрадовати дјецу из социјално угрожених породица. „Наше Удружење има више од 700 чланова. Желим да се захвалим свима који су се сјетили наших корисника, међу којима је велики број дјеце из категорије социјално угрожених породица, особа са инвалидитетом... Ово није први овакакв гест, а посебно нам је драго јер су то поклони прикупљени с љубављу“, истакла је Симићева.



Ђоко Михајловић, предсједник Црвеног крста, рекао је да овакве акције доприносе да се малишани још у овом животном периоду науче да помогну и да дијеле оно што имају. „Ово је дивна акција јер се дјеца на овај начин уче да дијеле са другима. Играчке које су донијели биће донирана дјеци која то немају“, нагласио је Михајловић.