ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: Представљен пројекат изградње радионица у Техничкој школи :: Semberija INFO ::

 

ГРАДСКА УПРАВА БИЈЕЉИНА: Представљен пројекат изградње радионица у Техничкој школи


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Самер ел Шек и директор Техничке школе „Михајло Пупин“ представили су пројекат изградње нових радионица за практичну наставу у Техничкој школи, вриједан око 1,5 милиона КМ, када је ријеч о грађевинским радовима.

Градоначелник Мићић је изјавио да је пројектом предвиђено дислоцирање постојећих радионица из Атинске улице у круг Техничке школе, што би било прилагођено новом моделу дуалног образовања.
„Град Бијељина наставља са значајним улагањима из градског буџета у образовање, знатно више од обавеза локалне заједнице, што нас је издвајало од осталих локалних заједница у протеклих десетак година. Наш циљ је да имамо образоване младе људе, јер они ће бити носиоци развоја и напретка. Мислим да смо већ у томе и успјели, јер је Бијељина стекла епитет града младих и града будућности. Уз све оно што смо до сада изградили, а то је Центар високог образовања и десетак школа, ми ових дана приводимо крају изградњу још три објекта. У Горњем Магнојевићу гради се подручна основна школа, завршавамо објекат за потребе Пољопривредне школе, који би требало да буде спреман за наредну школску годину, а ово би био најљепши и најскупљи пројекат, изградња девет радионица за практичну наставу у Техничкој школи. Циљ је да се млади добро припреме за практичан рад у предузећима. Већ смо добили ЦНЦ машине које ће бити смјештене у нову радионицу. Очекујемо подршку ресорног министарства, како би се привела крају изградња ових радионица. Од првобитних 700 до 800 метара квадратних, дошло се до пројектованог објекта од 1.700 метара квадратних. Обезбиједили смо милион КМ из кредита, дио новца ће бити обезбијеђен из редовних буџетских средстава. То неће бити довољно, тако да очекујемо и помоћ ресорног министарства“, истакао је градоначелник Мићић.



Директор Техничке школе, Миленко Максимовић изјавио је да ће нови објекат пуно значити ученицима и професорима школе, јер ће бити побољшани услови за извођење практичне наставе.
„Овим рјешењем побољшаћемо услове рада и професора и ученика. Захваљујем се градоначелнику и Градској управи, јер су препознали идеју која доприноси побољшању услова за образовање младих. Добићемо зидани објекат за практичну наставу, са тзв. „топлом везом“ са постојећим школским објектом. У приземљу ће бити радионице за металску и столарску струку, на спрату радионице и кабинети за електро струку и информатику. Ми смо већ добили двије ЦНЦ машине и комплетну столарску опрему, вриједну око 150.000 КМ. Желимо улагати у младе, јер ћемо на тај начин добити оспособљене и продуктивне раднике за рад у предузећима“, истакао је Максимовић.

Техничка школа тренутно има 1013 ученика. У овој школској години уписан је и нови смјер - информационе технологије. Уписано је 30 вуковаца у новој генерацији.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото: Град Бијељина