Скупштина повјерилаца Фабрике шећера у стечају: Наелектрисана атмосфера :: Semberija INFO ::

 

Скупштина повјерилаца Фабрике шећера у стечају: Наелектрисана атмосфера


Скупштина повјерилаца Фабрике шећера у стечају, која је данас одржана у Окружном привредном суду у Бијељини, одлучила је да се стечајна имовина фабрике понуди заинтересованим купцима за почетни износ од 9,5 милиона КМ, те да се, у случају да се фабрика не прода, сваких петнаест дана настави са објављивањем огласа и да се почетна цијена смањује за по 500.000 КМ при свакој новој продаји. Одлучено је да најнижа цијена за продају износи 7.000.000 КМ, те да, уколико се до тада фабрика не прода.

Скупштина повјерилаца поново одлучује о наредним корацима везаним за продају фабрике. Скупштина повјерилаца није прихватила понуду фочанског „Павгорда“ који је за стечајну масу Шећеране понудио пет милиона КМ. За ову понуду гласало је 24,20 одсто присутних повјерилаца, против је било 12 одсто повјерилаца, док је 63,45 одсто присутних повјерилаца било уздржано. С обзиром на то да је више од половине присутних повјерилаца са више од 50 одсто признатих потраживања било уздржано, понуда није добила зелено свјетло. 

Иначе, вишесатна сједница Скупштине повјерилаца протекла је у прилично наелектрисаној, свађалачкој атмосфери, у којој су изнесени опречни ставови о томе да ли треба или не треба гласати о писму намјере заинтересованог купца из Кине, Драгана Ђурагина, који није уплатио депозит, како је законом било и предвиђено.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић