БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ПРОСЛАВИЛА СЛАВУ


Градска борачка организација Бијељина обиљежила је крсну славу Митровдан, ломљењем славског колача у просторијама ове организације. Претходно је у Мјесној борачкој организацији служен парастос погинулим борцима ВРС, а потом је обављено полагање цвијећа и вијенаца на Спомен обиљежје погинулим борцима.

Предсједник ГБО Миодраг Стевановић честитајући славу нагласио је да ће се увијек чувати успомена на ВРС, на погинуле борце који су дали живот за Републику Српску и обиљежавати значајни датуми.
- Покушавамо да помогнемо нашим демобилисаним борцима,  како би живјели достојанствено, а не у биједи и сиромаштву. Сваке године настојимо да обновимо бар неколико кућа, ријешимо проблеме око увођења воде и сл., једнократно помажемо у складу са могућностима. Највећи проблем су демобилисани борци који немају никаква примања и настојаћемо да се и тај проблем системски ријеши, рекао је Стевановић.

Кум славе градоначелник Мићо Мићић, честитао је славу и захвалио се на могућности да кумује.
- Ово је прилика да се борци сретну, да попричамо о проблемима и да тражимо начин како да се помогне. Град Бијељина је међу првим кренуо да рјешава стамбене проблеме бораца, а то радимо и данас. Преко Одјељења за борачко-инвалидску заштиту помажемо рад  Борачке организације и настојимо рјешавати проблеме са којим се суочавају демобилисани борци, породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди. Такође стипендирамо дјецу погинулих бораца, а у градској управи ради више од 30 дјеце погинулих бораца, рекао је Мићић и нагласио да сви нивои власти морају у приоритету да воде рачуна о борачкој популацији.

Семберија инфо - О. Стјепановић