Комунална полиција ускоро и у ноћној смјени? :: Semberija INFO ::

 

Комунална полиција ускоро и у ноћној смјени?


БИЈЕЉИНА - Комунална полиција у Бијељини радиће од идуће године и у ноћној смјени како би се повећала њена ефикасност и побољшао комунални ред у граду, најавио је начелник ове службе Ратомир Драганић.

"Планирамо увођење треће смјене због издавања стана на дан и буке у њима, због одлуке о кућном реду, закона о стамбеним зградама и периода када мора бити мир да људи могу да се одмарају, због прекорачења радног времена угоститељских објеката и извођења музике уживо без одобрења. Мислим да ће тиме грађани бити задовољни", рекао је Драганић новинарима.

Он је навео да овакав приједлог очекује подршку градоначелника, а трећа смјена Комуналне полиције трајала би од 22.00 часа до 6.00 часова наредног дана.

Деветомјесечни извјештај о раду Комуналне полиције у Бијељини показује појачан рад ове службе, са 683 прегледа више од плана.

Драганић наводи да се највише прегледа, издатих рјешења за отклањање проблема и казни односи на одвоз и депоновања комуналног отпада, односно стварање дивљих депонија и бацање комуналног отпада тамо гдје не треба.

"Пооштрићемо и акцију са циљем спречавања бацања папирића и пикаваца по граду, јер је и то забрањено", најавио је Драганић.

СРНА/Инфо Бијељина