Јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета за 2019. и Нацрту буџета за 2020. годину: Представници мјесних заједница окончали расправе :: Semberija INFO ::

 

Јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета за 2019. и Нацрту буџета за 2020. годину: Представници мјесних заједница окончали расправе


Учешћем представника мјесних заједница, окончана је јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета за ову и Нацрту буџета за 2020. годину. Славко Башић, начелник Одјељења за финансије истакоа је да су мјесне заједнице заступљене низом ставки, како у ребалансу, тако и у планираном буџету за наредну годину.



„Што се тиче конкретних ставки, то је планираних 43.000 КМ у ребалансу и 50.000 у буџету за 2020. годину. Мјесне заједнице су на различитим ставкама највише заступљене у Одјељењу за стамбено - комуналне односе и у Одјељењу за друштвене дјелатности. За мјесне заједнице је најважнија изградња инфраструктуре и финкционисање домова културе и школских објеката. Кроз низ ставки мјесне заједнице су, дакле, заступљене у буџету. Издвојене ставке се односе на оспособљавање  објеката који ће се користити за потребе локалних избора у наредној години. Ријеч је о неким ситним поправкама. Што се тиче инфраструктуре, ријеч је о инвестиционим и капиталним радовима. На подручју града имамо 63 мјесне заједнице, тако да све оно што радимо и градимо током године, радимо на подручју градских и сеоских мјесних заједница. Капитални издаци, планирани у буџету за наредну годину,  износе око девет милиона КМ“, каже Башић.

Марко Крајишник, предсједник  Савјета у Мјесној заједници „Вук Караџић“,  каже да је у 2019. години извршена комплетна реконструкција дијела улица у овој мјесној заједници у оквиру пројекта изградње градске канализације.
„Радови су углавном завршени и ми смо добрим дијелом побољшали стање инфраструктуре у нашој мјесној заједници. У оквиру пројекта „Теретана на отвореном“, који проводи УНДП, а финансира Влада Швајцарске, уз суфинансирање града Бијељина у износу од 7.000 КМ, добићемо за неких мјесец дана и теретану на отвореном. Задовољни смо тренутним стањем, као и предложеним ребалансом буџета и планираним буџетом за наредну годину“, каже Марко Крајишник.

Велемир Зекић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Попови, каже да мјештани села Попови у  вријеме кишних периода страхују од поплава, јер је на том подручју изражен проблем вјештачких брана на Дрини.
„Предузеће „Воде Српске“ су обећале да ће ријешити један проблем, а Градска управа се, такође, укључила у рјешавање овог проблема. Вјерујем да ће тај проблем ускоро бити ријешен. Ми смо у овој години реализовали једну инвестицију на Дому културе, тако да можемо захвалити Градској управи на разумијевању и средствима која су за то издвојена. Тражили смо средства и за наш сеоски клуб, јер недостају средства за финансирање такмичарске сезоне“, каже Велемир Зекић. 

Овим су и окончане јавне расправе о буџетским документима. Услиједиће комплетирање и разматрање приједлога, сугестија и жалби, тако да ће ови документи ускоро бити упућени у редовну скупштинску процедуру.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
​Фото - Б. Милошевић