ДАР ПОВОДОМ ДАНА БИБЛИОТЕКЕ :: Semberija INFO ::

 

ДАР ПОВОДОМ ДАНА БИБЛИОТЕКЕ


Посланик у Народној скупштини Републике Српске Недељко Ћорић поклонио је Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“ књиге вриједне 1.000 марака. Ријеч је о 100 нових књига које су набављене на овогодишњем Сајму књига у Београду, а дар су поводом Дана библиотеке.
 
Овај значајан поклон од велике је користи за нашу библиотеку, а посебно за њене кориснике. Наиме, набављени су они наслови које наши читаоци траже, дакле, актуелни наслови, рекао је директор Народну библиотеку ,,Филип Вишњић“ Јован Цвјетковић напоменувши да је ова донација поводом обиљежавања Дана библиотеке, а у новембру мјесецу је и слава библиотеке, чији је кум Недељко Ћорић.
 
Цвјетковић је овом приликом упутио и позив грађанима Бијељине, који нису чланови библиотеке, да на Дан библиотеке, 12. новембра, дођу и учлане се, јер је поводом тог значајног датума чланарина знатно повољнија.
 
-Постаните дио највеће породице у Републици Српској и Босни и Херцеговини, када говоримо о броју чланова библиотеке, те да ове године оборимо рекорд од 10.000 чланова, а тај број смо зацртали прије неколико година, рекао је Јован Цвјетковић наводећи податак да је Народна библиотека ,,Филип Вишњић“ прије десет година имала свега 3.000 чланова и око 40.000 посјета годишње, а очекују да ову, 2019. годину, заврше са 10.000 чланова и са више од 200.000 посјета.
 
Недељко Ћорић је рекао да је имао потребу да на неки начин подржи оне који добро раде свој посао и имају добре резултате у раду.
 
- Кум сам ове установе и сматрам да директор и сви запослени у Народној библиотеци ,,Филип Вишњић“ раде један велики и значајан посао за наш град. Ово је мјесто гдје људи могу да пронађу сва она издања која су им потребна да прошире своје видике, знања и сазнања, па ће тако и ова колекција књига које смо бирали, надам се, бити од користи корисницима библиотеке, изјавио је Недељко Ћорић.    
 
портал Семберија инфо (М. Решидовић)