ГРАДОНАЧЕЛНИКУ МИЋИЋУ ДОДИЈЕЉЕН МАЈСТОРСКИ ЦРНИ ПОЈАС „ПРВИ ДАН“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИКУ МИЋИЋУ ДОДИЈЕЉЕН МАЈСТОРСКИ ЦРНИ ПОЈАС „ПРВИ ДАН“


Градоначелник  Бијељине Мићо Мићић организовао је примјер за џудисте Џудо клуба „Пантер“ Бијељина који у овој години обиљежавају 25 година успјешног рада и постојања овог клуба и који су на протеклом Балканском првенству у Будви освојили двије медаље. Том приликом предсједник Џудо клуба „Пантер“ Огњен Ђука уручио је градоначелнику Мићићу почасни црни појас за његов лични допринос развоју овог клуба и бијељинског спорта.
Градоначелник Мићић је том приликом изјавио да џудисти већ одавно заслужују пријем у Градској управи, истакавши да сваке године организују и успјешан меџународни џудо турнир на којем учествује више од хиљаду такмичара.

„ Овај клуб броји око 200 младих спортиста. Имају педесетак чланова који тренирају у Патковачи, педесетак њих тренира у Батковићу и стотињак у Бијељини. Освојили су двије медаље на Балканском првенству у Будви. Са сваког такмичења доносе медаље. У питању је клуб који озбиљно и квалитетно ради. Град помаже спорт и спортисте и није случајно добио титулу Европског града спорта за 2020. годину. Уложили смо значајна средства у постављање рефлектора на Градском стадиону, у реконструкцију спортске дворане у Средношколском центру, замијенили кров и паркет. Уз учешће средстава Владе Србије градићемо нову спортску салу у Патковачи, планирана је изградња спортских сала у Великој Обарској и бијељинској Гимназији“, изјавио је градоначелник Мићић.

Огњен Ђука, предсједник Џудо клуба „Пантер“ Бијељина изјавио је да клуб има одличну сарадњу са Градском управом и градоначелником Мићићем.

„ Градска управа и градоначелник Мићић су у протеклих двадесетак година помагали финансирање активности нашег клуба. Покренули смо иницијативу према Џудо савезу РС за додјелу почасног мајсторског црног појаса - први дан градоначелнику Мићићу, јер он то заслужује. Наши такмичари, Вања Мацан и Милан Добровић су на Балканском првенству у Будви освојили двије медаље. Трудићемо се да и у наредном периоду град Бијељину представљамо у Европи и региону на најбољи могући начин, онако како то спортисти знају и умију, освајањем медаља“, изјавио је Огњен Ђука.

Петнаестогодишња Вања Мацан на Балканском првенству у Будви освојила је бронзану медаљу, што јој омогућује учешће и на европским такмичењима.

„ Тренирам џудо већ шест година. Одлучила сам се за овај спорт, јер су и моје пријатељице тренирале џудо. Уклопила сам се и наставила са тренинзима и успјешним наступима на такмичењима “, каже Вања Мацан.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)