Хумани Семберци у акцији помоћи Азри Јашаревић из Лукавца :: Semberija INFO ::

 

Хумани Семберци у акцији помоћи Азри Јашаревић из Лукавца


Лукавчанки Азра Јашаревић која је прије 20 мјесеци, побиједила тумор на руци, поново је требала помоћ добрих и хуманих људи. За овај апел су сазнали и наши суграђани који су се радо одазвали и прикупили дио средстава.

- Био сам на Штукијади у Лукавцу, и сазнао да супруга од једног пријатеља има тумор на руци, који се појавио после друге операције. Прва операција је била 30.000 еура, али се тумор вратио после двадесет мјесеци, па су у Лукавцу почели да сакупљају новац за другу операцију која је износила 7.200 евра, прича за Бијељина данас наш суграђанин Мирослав Мића Вујановић. По повратку у Бијељину одлучио је да сакупи новац који је Азри потребан за операцију.

- Код нас у граду смо већ имали покренуте двије или три хуманитарне акције, па нисам желио да било шта радимо преко медија. Једноставно сам узео телефон и алармирао неких педесетак мојих пријатеља преко вибера. Објаснио сам им ситуацију и сакупљали смо пет, десет, двадесет КМ, колико ко може. Занимљива је ствар што сам свима рекао да се сакупља новац за Азру Јашаревић из Лукавца и људи су се одазвали. Нико није постављао питање, додаје Мића. За три дана су сакупили 1.200 КМ.

- Сјео сам у ауто и лично однио паре у Лукавац. Дошла је и Азра коју раније нисам познавао. Њихов локални сликар Мирсад Телаловић је продавао своју слику у хуманитарне сврхе. Желио је да новац од продаје буде уплаћен на Азрин рачун. Цијена слике је била 100 КМ. Ја сам алармирао своје другаре из Лукавца и замолио их да сачувају слику и да ће је купити моји другари за 1.200 КМ. Ту слику сам заједно са пријатељима који су донирали новац поклонио граду Лукавцу, тачније начелнику општине Едину Делићу у знак пријатељства и солидарности између наша два града. Та слика сада стоји у згради општине Лукавац, прича Вујановић.

Овај гест Сембераца је одјекнуо и у Лукавцу, а показао је како хуманост не познаје нацију, вјеру ни било какве друге разлике међу људима.

Бијељина данас