ИЗГРАДЊА УТВРДА НА ОБАЛИ ДРИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ИЗГРАДЊА УТВРДА НА ОБАЛИ ДРИНЕ


На четири локације на ријеци Дрини, на локацији Еко – кампа у Амајлијама, у Балатуну, на Орловом пољу у Јањи и на локацији „Три длаке“, радници бијељинског предузећа „Бијељина пут“ утврђују дринске обале и на тај начин обезбјеђују околна насеља од евентуалних поплава.

Александар Кецман, технички директор у „Бијељина путу“ каже за портал Семберија инфо да ове радове финансира Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС – Јединица за координацију пољопривредних пројеката.

- У питању су еродиране, уништене обале ријеке Дрине на ове четири локације. Наш задатак је да извршимо насипање оштећених обала и да након тога дио обале обложимо ломљеним каменом, односно да изградимо обале утврде. На тим локацијама биће изграђено и по неколико  бетонских степеника како би излетници и риболовци могли лакше да се спусте до ријечног корита. С обзиром на повољне временске услове у октобру, радови се изводе интензивно и ових дана. Уколико лијепо вријеме потраје, до краја године ћемо завршити ове послове за које смо добили рок од три мјесеца“, каже за портал Семберија инфо Александар Кецман.

У Еко – кампу на Дрини тренутно раде радници предузећа „Дис компани“, као подизвођач радова.
Млади Слободан Стајић каже за портал Семберија инфо да је у току насипање еродиране дринске обале са десетак камиона и радних машина.

-Обалу ћемо насипати шљунком у дужини око једног километра, те у ширину неких тридесетак метара. Када се тај дио посла заврши, онда ћемо обалу облагати ломљеним каменом и утврдићемо овај дио дринске обале. У питању је обиман посао који ће помоћи да се заштити и оближње викенд – насеље. Што се тиче еко – кампа, ово је популарно излетиште за све оне који воле природу, Дрину, риболов и рекреацију. Због тога је важно да се овај дио дринске обале заштити од даљег урушавања. Временски услови нам иду на руку и вјерујем да ћемо највећи дио посла извршити на вријеме. Имамо и два канала, један у дужини око 500 метара, други у дужини од 200 метара, које треба да очистимо и продубимо у оквиру овог радног задатка“, каже за портал Семберија инфо Слободан Стајић.

портал Семберија инфо