Град Бијељина: Стипендије најбољим ученицима :: Semberija INFO ::

 

Град Бијељина: Стипендије најбољим ученицима


Дуже од једне деценије, Град Бијељина додјељује стипендије ученицима генерације, а 25. октобра потписан је уговор о стипендирању још 30 ученика. Градоначелник Мићо Мићић је похвалио ученике генерације и истакао да Град Бијељина на овај начин цијени њихов труд и стимулише даље успјешно школовање. 



-По старом добром обичају стипендирамо најбоље ученике, а ове године имамо 13 ученика основних школа и 11 средњих школа који су били ученици генерације. Дјеца која су завршила основну школу добијају уговор о стипендирању за завршетак средње школе у износу од 100 КМ, а ученици који су уписали факултете и били су ученици генерације у средњим школама, добијају уговор о стипенирању у износу од 200 КМ. Дјеца с посебним потребама, њих шесторо такође добијају стипендију од 100 до 150 КМ. Када ученик заврши годину као најбољи, стипендија му се аутоматски продужава за наредну годину, све док је редован ђак или студент. Ово су најбољи ученици своје генерације или ученици с посебним потребама и сви они се труде да добију добро образовање. Желимо да будемо истински град будућности, а образовани млади људи су један од најважнијих предуслова за напредак сваке заједнице. Зато Град Бијељина жели да подржи и награди младе људе који свакодневно раде да буду најбољи или да, упркос здравственим потешкоћама, редовно похађају школу”, рекао је Мићић.

Душан Станкић потписао је уговор о стипендирању за сина Марка, који је био ђак генерације у основној школи у Дворовима.
-Марко се уписао у Техничку школу, смјер Информационе технологије. Ја имам три сина, пензионер сам, и драго ми је што Град цијени труд младих”, рекао Станкић. Уговор о стипендирању потписао је и Бошко Митровић, ученик генерације Основне школе „Свети Сава“ из Црњелова.
-Уписао сам се на смјер Техничар рачунарства у Техничкој школи „Михајло Пупин“. Стипендија ће ми помоћи током школовања, али и у свакодневним животним обавезама”, рекао је Митровић. Град Бијељина стипендира укупно 135 ученика, а у ову сврху је планирано издвајање из буџета у износу од 250.000 КМ.

Семберија инфо
Фото: Б. Милошевић