У УГЉЕВИКУ МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ФОЛКЛОРА У ЧАСТ СВЕТЕ ПЕТКЕ :: Semberija INFO ::

 

У УГЉЕВИКУ МЕЂУНАРОДНА СМОТРА ФОЛКЛОРА У ЧАСТ СВЕТЕ ПЕТКЕ


FOTO: InfoBijeljina.com
Улицама Угљевика данас су продефиловали учесници Дванаесте међународне смотре дјечијег фолклорног стваралаштва.

Ова културно-умјетничка манифестација одржава се  у оквиру славских свечаности општине Угљевик – Свете Петке Параскеве која се обиљежава 27. октобра.
 
Начелник Угљевика Василије Перић на свечано је испред Центра за културу отварио манифестацију истакавши да је  Културно умјетничком друштву (КУД) “Рудар”  организатор јединствене манифестације која окупља дјецу.
Перић је гостима пожелио добродошлицу а КУД-у “Рудар” захвалио јер чувају традицју, културу и обичаје овог краја.

FOTO: InfoBijeljina.com

– Данас је Угљевик посебно лијеп, јер је препун дјеце и младих. На овај начин учествујемо у међукултурној сарадњи са другим народима јер КУД “Рудар” презентује наш Угљевик и Републику Српску широм свијета – нагласио је Перић и најавио наставак подршке њиховом раду.

Захвалнице учесницима смотре дјечијег фолклора додијелио је предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић  који је изразио задовољство јер су у овој општини данас бројни гости.

Предсједник КУД-а „Рудар“ Милан Лазић рекао је да је овогодишња смотра окупила 250 учесника из Србије, Словеније и Републике Српске.

Учесници смотре дјечијег фолклорног стваралаштва су културно-умјетничка друштва “Рудар” и секција Прибој, ансамбл Освновне школе Цирковце  из Кидричева (Словенија) и Центар за очување културне традиције “Јеврем Обреновић” Шабац (Србија).

(српскаинфо.цом)