ВАТРОГАСНА ЈЕДИНИЦА ДОБИЛА ХИДРАУЛИЧНИ АЛАТ ЗА СПАСАВАЊЕ У УДЕСИМА :: Semberija INFO ::

 

ВАТРОГАСНА ЈЕДИНИЦА ДОБИЛА ХИДРАУЛИЧНИ АЛАТ ЗА СПАСАВАЊЕ У УДЕСИМА


Ватрогасна јединица Угљевик добила је хидраулични алат за спасавање људи из возила приликом саобраћајних удеса, за шта су 38.000 КМ заједнички обезбиједили Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске и општина Угљевик.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Милија Радовић рекао је новинарима да је ова подршка добијена на основу јавног позива за суфинансирање пројеката јединица локалне самоуправе чији је циљ опремање служби које, након саобраћајне незгоде, ваде унесрећене из возила.

"Финансирали смо опремање ватрогасних јединица развалним алатима јер је јако важно да људи који помажу имају адекватан алат и да на тај начин брзо помогну учесницима саобраћаја", додао је Радовић.

Он је захвалио начелнику Угљевика Василију Перићу јер на овај начин општина унапређује рад ватрогасне службе.

"Без улагања у безбједност саобраћаја нема ни безбједности саобраћаја", рекао је Радовић и изразио увјерење да ће Влада Републике Српске наставити да суфинансира овакве и друге пројекте који подижу безбједност саобраћаја.



Перић је захвалио Агенцији за безбједност саобраћаја Републике Српске на доброј сарадњи, истичући да и општина води рачуна да непрестано модернизује Ватрогасну јединицу како би била оспособљена да брзо реагује у свакој прилици.

Начелник Угљевика похвалио је рад локалних ватрогасаца и најавио наставак подршке за њихово опремање.

Шеф Ватрогасне јединице Угљевик Мирослав Мирковић рекао је да у јединици има 25 ватрогасаца, два возила за гашење пожара и једно возило за техничке интервенције.

"Развални алат ће нам служити да се на најбржи начин збрину унесрећени у саобраћајним незгодама", навео је Мирковић.

Општина Угљевик