СВАКИ ИЗГУБЉЕНИ ТРЕНУТАК ПРИЈЕТИ МЛАДИМ ЖИВОТИМА! :: Semberija INFO ::

 

СВАКИ ИЗГУБЉЕНИ ТРЕНУТАК ПРИЈЕТИ МЛАДИМ ЖИВОТИМА!


У посљедње вријеме судионици смо, нажалост, да је многим људима, а, на несрећу, и младим особама неопходна помоћ за лијечење. Новца немају, а болест напредује. Узалуд је и што се људи добре воље одмах укључе како би помогли, испријечи се нови – беспотребан проблем који успорава процес, а вријеме је драгоцјено.

-Знајући да је двоје младих људи из нашег блиског окружења озбиљно болесно и да им је неопходан новац за њихово лијечење у иностронству, ми смо покренули акцију. За Горана Миљића из Новог Насеља Јања скупили смо потребан дио новца за његово лијечење у Бечу, међутим, то је све узалуд, јер је за његов транспорт до Беча неопходна одређена папирологија, а надлежни су прилично инертни. Конкретно, у овом случају главна кочница су Министраство здравља БиХ и Министраство здравља РС. Слично је и са Александром Лазић из Трњака која би требало да се лијечи у Загребу. Дјевојка је отишла у Загреб, али због непотпуне документације и децидне дијагнозе је враћена. По тврдњама загребачких љекара одређене налазе Александра треба да уради поново на Клиничком центру у Београду, а што све додатно кошта и одузима драгоцјено вријеме. И за њено лијечење успјели смо, уз помоћ хуманих људи, да скупимо дио новца, али узалуд,'' каже Дарко Јакшић из Трањака, један од организатора ових хуманитарних акција.

-Огорчен сам на све надлежне и поново апелујем на све институције и љекаре да, што прије учине све што је у њиховој моћи, јер живот је један, а младост непоновљива. Још једном молим и људе добре воље да помогну колико могу јер понављам и Александи и Горану треба још много новца за њихово лијечење и опоровак,'' наглашава Дарко Јакшић.

Семберија инфо