​Реновирана фискултурна сала у Основној школи Вук Караџић: Визија здраве будућности :: Semberija INFO ::

 

​Реновирана фискултурна сала у Основној школи Вук Караџић: Визија здраве будућности


Компанија „Спорт  вижн“ (Sport Vision), као друштвено одговорна фирма, у оквиру свог маркетиншког концепта „Визија здраве будућности“ издвојила је значајна средства, око 20.000 еура, за реновирање фискултурне сале у Основној школи „Вук Караџић“ у Бијељини.

О овој иницијативи обавијештени смо од ресорног министарства у јулу ове године, каже  директор Основне школе „Вук Караџић“, Предраг Рачановић, изражавајући истовремено и захвалност Компанији „Спорт вижн“ која је управо ову фискултурну салу одабрала за реализацију свог маркетиншког пројекта.

„Ову салу користи око 1.000 ученика централне школе и осам спортских клубова у којима има и наших ученика. Сматрам да је ово изузетан потез и добро би било да и друге фирме  помогну другим школама и образовним институцијама на овакав начин, а све у смислу општег интереса и добра“, каже директор Рачановић.

Он је том приликом истакао да је ова фискултурна сала била, практично,  од отварања, прије дванаест година, у свакодневној употреби. Салу су користили спортски клубови и ученици школе, тако да је у међувремену паркет био поприлично оштећен.

„Извршено је комплетно репарирање и лакирање паркета, реновирани су мокри чворови, замијењена стакла и постављена заштитна мрежа. Свлачионице су окречене, као и комплетан унутрашњи простор сале“, каже директор Рачановић.



Младен Лакић, директор маркетинга у Компанији „Спорт вижн“ каже да ће концепт „Визија здраве будућности“ бити реализован у више градова у БиХ, свугдје тамо гдје постоје продајни објекти ове компаније.

„Ово је концепт нашег пословања који до сада није био јавно презентован. Као друштвено одговорна фирма сматрали смо да треба да будемо окренути спорту и младима. Пројекат ћемо реализовати у неколико градова БиХ. Реновираћемо спортске сале и у другим градовима, у Бањалуци, Сарајеву, Тузли, Мостару. Извршили смо рестаурацију паркета, окречили  смо салу, помоћне просторије, реновирали водоводне и електро инсталације. Донираћемо ускоро и спортску опрему дјеци. Ова сала има и комерцијалну функцију, због великог броја клубова који у њој тренирају, а од значаја је и за град и све грађане“, истиче Лакић.

Семберија инфо/Љ. Љубојевић
Фото: Б. Милошевић