МИЋИЋ ОТВОРИО НОВОАСФАЛТИРАНУ ДИОНИЦУ: Мјештани најавили блокаду заобилазнице :: Semberija INFO ::

 

МИЋИЋ ОТВОРИО НОВОАСФАЛТИРАНУ ДИОНИЦУ: Мјештани најавили блокаду заобилазнице


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић у Пантелинској улици, код заобилазнице недалеко од Тржног центра „Робот“, отворио је данас новоасфалтирану дионицу пута. У питању је дионица од 450 метара, чије је асфалтирање коштало око 50 хиљада конвертибилних марака.

Мјештани Пантелинске улице, у Новом насељу у којем живи избјеличка популација, пресрећни су због асфалтирања пута, али су најавили блокаду заобилазнице уколико надлежни из „Путева РС“ не ријеше проблем прилаза у ову улицу са заобилазнице која је у њиховој надлежности. Постојало је обећање да ће проблем бити ријешен изградњом треће траке на заобилазници, али то до данас није урађено, иако је Градска управа Бијељина урадила све што је неопходно за овај пројекат.



„Мјештанима треба направити трећу траку. Ми смо на приједлог мјештана урадили пројекат како да безбједније излазе на заобилазницу и да се направи трећа трака. Већ је крај грађевинске сезоне, а то није урађено. То није наша надлежност, него Путева РС. Оно што је била наша обавеза, ми смо урадили, а то су пројектна документација и да се ријеше имовински односи“, рекао је градоначелник Мићо Мићић.

У Новом насељу  има још неколико неасфалтираних улица, а мјештани се надају да ће то бити урађено наредне године. У овом насељу, које се простире са двије стране заобилазнице, има око 200 домаћинстава.

Семберија инфо/Текст и фото З. Кусмук