УГЉЕВИК: СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ ПОЧЕЛЕ МЕЂУНАРОДНИМ ЏУДО ТУРНИРОМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: СЛАВСКЕ СВЕЧАНОСТИ ПОЧЕЛЕ МЕЂУНАРОДНИМ ЏУДО ТУРНИРОМ


Свечаности поводом крсне славе општине Угљевик - Свете Петке Параскеве почеле су данас Дванаестим међународним џудо турниром који је окупио 304 такмичара, 25 клубова из Србије, Хрватске и Републике Српске.

Начелник Угљевика Василије Перић је на отварању турнира пожелио спортску срећу такмичарима и истакао да је улагање у спорт улагање у здрав живот младих људи и њихов останак у завичају.



"Подржавајући турнир афирмишемо џудо спорт и здраве животне стилове", рекао је Перић и најавио наставак подршке локалне заједнице џудистима и другим спортистима у Угљевику.

Предсједник и тренер Џудо клуба "Рудар" из Угљевика Зоран Шарчевић рекао је да турнир из године у годину окупља све више такмичара и навео да је посебно поносан на његов међународни карактер.

Отварању турнира присуствовао је и потпредсједник Џудо савеза Републике Српске Зоран Драгојевић који је похвалио његову организацију.

"Велики број учесника говори о квалитету турнира", рекао је Драгојевић и додао да и Џудо савез Републике Српске напредује у организационом смислу.

Према његовим ријечима, у оквиру Џудо савеза Републике Српске дјелује 39 џудо клубова.

Општина Угљевик