У ГИМНАЗИЈИ ФИЛИП ВИШЊИЋ ОДРЖАН ДАН У ЗНАКУ СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ :: Semberija INFO ::

 

У ГИМНАЗИЈИ ФИЛИП ВИШЊИЋ ОДРЖАН ДАН У ЗНАКУ СПОРТСКИХ АКТИВНОСТИ


Гимназија ,,Филип Вишњић“ подстиче ученике на бављење физичким активностима, промовишући тако здрав начин живота, важност кретања и рекреације. Сваке године, другог четвртка у мјесецу октобру, ученици и њихови професори дан проведу у бројним спортским активностима.
 
Спортски дан је почео окупљањем на паркингу код Саборне цркве, одакле су у девет часова кренули према школи, али не на исти начин, нити истим путем. Један број ученика је бициклима, тротинетима и ролерима кренуо до школе преко Пет језера, возећи се Улицом српске добровољачке гарде, Мученика Романових, Комитском и назад Рачанском до школе. Други, далеко бројнији дио учесника, спортски дан је започео шетњом кроз Рачанску улицу до школе.
 
Око сат времена им је требало да се сви поново окупе, овај пут у школском дворишту.
Дан је био препун спортских догађања, те испуњен весељем и смијехом, а гимназијалци су показали своје вјештине и таленат у фудбалу, баскету 3 на 3, стоном тенису, пикаду и шаху.Такмичење су надгледали професори физичког васпитања, а најбољима су упућене честитке на борбености.
 
-Данашњи дан посветили смо спорту. Иначе, спортски дан је наша редовна активност, она је планирана Статутом школе и налази се у Годишњем плану рада, каже директор Гимназије ,,Филип Вишњић“ Владимир Шавија, те додаје да је то лијепа прилика за ученике, али и њихове професоре, да се до школе провозају на бициклу, тротинету и ролерима или да прошетају, те покажу своје вјештине и таленат у неком од спортова.
 


Спортски дан су, јер је требало осигурати безбједност кретања бијељинским улицама великог броја ученика, организовали у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и Одјељењем за стамбено-комуналне послове града Бијељине.
 
Шавија је овом приликом истакао да Гимназија подржава активности Градске управе, попут недавно одржане седмице мобилности која је ове године организована под слоганом ,,Крећимо се заједно“, активности које у средиште пажње стављају пјешачење и бициклизам, те користи које оне могу да имају за наше здравље, животну средину и економију.
 
-Апелујемо на надлежне да се у нашем граду прије свега  побољшају услови за бициклисте, јер недостаје бициклистичких стаза и вољели би, а  то је жеља и других наших суграђана (свијест људи се мијења и постају све активнији), да имамо више шетачких стаза, те стаза за рекреативце и тркаче, јер не заборавимо да је  ,,У здравом тијелу, здрав дух“, истиче директор Гимназије ,,Филип Вишњић“ Владимир Шавија.
 
Семберија ИНФО / М. Решидовић