МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ – ПРЕДСТАВЉЕНЕ ДВИЈЕ КЊИГЕ СЛОБОДАНА ЈОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

МУЗЕЈ СЕМБЕРИЈЕ – ПРЕДСТАВЉЕНЕ ДВИЈЕ КЊИГЕ СЛОБОДАНА ЈОВИЋА


 У Музеју Семберије вечерас су представљене двије књиге младог пјесника Слободана Јовића, професора разредне наставе, који живи у Тобуту на Мајевици. У питању су књиге које су објављене у 2018. години, „Поднебље“, издавач Удружење књижевника Републике Српске и „Страх од савршенства“, коју је објавила „Краљевачка повеља“.

„ Представљањем књига обично се завршава јавни живот и јавно читање поезије из објављених књига. Доминантна тема у књизи „Страх од савршенства“ је страх и ухваћени детаљи из живота који покушавају надвладати тај страх. У књизи „Поднебље“ доминантна тема је природа. Осим ове двије објављене књиге, у 2009. години објавио сам збирку „Ријечи о очовјечењу“, у 2010. години сам објавио књигу „Простор молитве“, док сам у 2012. години објавио „Привид лебдења“. У времену у коме живимо инспирише ме природа, неки детаљи које покушавам снимити голим оком. Има ту и антиглобалистичке поезије“, каже Слободан Јовић, истичући да пјесници од писања поезије не могу живјети, те да у Републици Српској стварају свега један или двојица књижевника који живе искључиво од писања.

Јовић је тренутно главни и одговорни уредник и часописа за језик, књижевност и духовност „Бокатин Дијак“ који излази два пута годишње. Током зиме требало би да се појави и петнаеста свеска овог часописа који постоји већ осам година и који је побрао бројне похвале и награде у региону.

Семберија инфо