ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ: УЉЕПШАЈМО НЕЧИЈЕ ДЈЕТИЊСТВО :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ: УЉЕПШАЈМО НЕЧИЈЕ ДЈЕТИЊСТВО


Запослени и дјеца најстаријег вртића у Бијељини, Дјечијег вртића ,,Чика Јова Змај“, одржали су на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића продајну изложбу чији ће приход бити усмјерен ка неком од удружења које окупљају дјецу са посебним потребама.
 
Директор  вртића Славиша Вујановић рекао је да је продајна изложба дјечијих и креативних радова васпитача дио хуманитарне акције ,,Уљепшајмо нечије дјетињство“ коју традиционално организују  у оквиру манифестације ,,Дјечија недјеља“.
 

-У оквиру ,,Дјечије недјеље“ наша установа је припремила веома богат програм. Једна од активности је и хуманитарна акција ,,Уљепшајмо нечије дјетињство“ коју реализујемо током свих дана трајања манифестације тако што организујемо продајну изложбу дјечијих радова у холовима свих наших објеката, а има их пет. У акцију су укључени и родитељи и то на тај начин што куповином радова приложе одређена средства намијењена хуманитарној акцији. Акцију наш вртић организује дуже од десет година, те је можемо сматрати традиционалном. Уназад неколико година Изложбу радова наших васпитача организујемо  на главном градском тргу, а све с циљем да се што већи број наших суграђана укључили у хуманитарну акцију, рекао је Славиша Вујановић најављујући да ће сав прикупљени новац донирати  дјеци са сметњама у развоју, односно удружењима која дјелују на стварању бољих услова  ове рањиве групе дјеце у нашем граду, а одлуку о томе коме ће ове године уручити средства  донијеће Савјет родитеља.
 
-Трудимо се да средства стигну до оних којима су она заиста потребна, рекао је  Вујановић.
 
Васпитачица Невена Бенцун, подсјетивши да се овогодишња ,,Дјечија недјеља“, која траје од седмог до 13. октобра, одвија  под слоганом  ,,Моја седмица, моја година!“, истиче да су то дани који у вртићу протичу у посебно ведром расположењу с пуно активности и веселог дружења.
 
-Дјеца су посебно била посвећена изради својих ликовних радова. Моја група је насликала своју породицу, а затим смо те радове ставили у прикладне рамове ( израђени су у облику кућица) које су израдиле васпитачице. Радове су купили родитељи и заиста су се разњежили гледајући како су их ручице њихове дјеце насликале и кажу да ће бити посебан украс дома, каже Невена Бенцун.  
 
Семберија ИНФО/ М. Решидовић