ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ ДОМА ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: Обиљежен Свјетски дан менталног здравља :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ ДОМА ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: Обиљежен Свјетски дан менталног здравља


Поводом Свјетског дана менталног здравља, у Центру за  ментално здравље, који егзистира у оквиру бијељинског Дома здравља, уприличена је изложба слика пацијената који се лијече у овој здравственој установи.

Прим. др Душко Миловановић, директор бијељинског Дома здравља, изјавио је да је Центар за ментално здравље стручно и кадровски оспособљен,  а све са циљем пружања што квалитеније здравствене заштите пацијентима.

„Данашњим активностима ми се прикључујемо обиљежавању  Свјетског дана менталног здравља. О значају менталног здравља сувишно је и говорити. Свјесни смо чињенице колико је, нарочито у протеклих неколико година, питање менталног здравља  постало једно од најбитнинијих питања када је у питању здравље уопште“, истакао је Миловановић.

Према његовим ријечима, очување менталног здравља, било да је у питању превенција менталног здравља, односно болести везане за ментално здравље, изискује одређене финансијске трошкове.

„То је нарочито велики проблем за сиромашније земље са малим могућностима. Самим тим, јако је битна организација центара за ментално здравље на примарном  нивоу који су значајно допринијели смањењу трошкова, прије свега када је у питању хоспитализација, односно болничко лијечење болесника са менталним потешкоћама, нагласио је Миловановић.

Бијељински  Центар за ментално здравље је сертификована и акредитована здравствена установа.

Семберија инфо/З. Кусмук
Фото: Б. Милошевић