УПОЗОРЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА: НЕ БУДИТЕ ЖРТВА ПРЕВАРЕ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА НОВАЦ КОЈИ ЗАПРИМАТЕ! :: Semberija INFO ::

 

УПОЗОРЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА: НЕ БУДИТЕ ЖРТВА ПРЕВАРЕ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА НОВАЦ КОЈИ ЗАПРИМАТЕ!


Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, доставили су Тужилаштву Босне и Херцеговине извјештај о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело ,,Кривотворење новца'' против лица В.М.
 
Наиме, пријављени је другог 10. 2019. године у мјењачници на подручју Бијељине ставио у оптицај новчаницу у апоену од 100 евра у намјери да му радник исплати противвриједност у конвертибилним маркама, иако је највјероватније знао да је новчаница  кривотворена. Оперативним радом на терену полицијски службеници идентификовали су лице и против њега доставили извјештај надлежном тужилаштву.
 
-Скрећемо пажњу свим грађанима, а нарoчито лицима која запримају новац (радницима на благајни, трговцима, конобарима и сл.) да обрате пажњу приликом запримања новчанице било ког апоена, да новчаницу добро прегледају, уколико имају ,, марк тест'' да  је новчаницу, а уколико посумњају у неисправност новчанице да је задрже  и одмах обавијесте полицију'', упозоравају из полиције.
 
-Лица која пуштају у оптицај фалсификовани новац, обично су појединци, који настоје што брже да купе неку робу за кривотворену новчаницу, те најчеће по добијању кусура и робе вјешто бјеже (губи им се траг).

Најчешћа мјеста пуштања у оптицај фалсификованих новчаница су трговинске радње, пијаце, услужне радње и слично.

Полицијска управа Бијељина овом приликом апелује на све грађане, да обрате пажњу на запримања новчанице било ког апоена, те  да у случају било какве сумње одмах обавијесте најближу полицијску станицу на број 122, а новчаницу провјере на најближем шалтеру банке'', прецизирају из полиције.