ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ ЂУКИЋ У ТРЊАЦИМА :: Semberija INFO ::

 

ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ ЂУКИЋ У ТРЊАЦИМА


Градско Одјељење за борачко – инвалидску заштиту обезбиједило је финансијску помоћ за вишечлану породицу Ђукић у Трњацима код Бијељине како би им се изградило купатило у породичној кући и поставио нови кров.
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић посјетио је породицу Ђукић и том приликом истакао да је помоћ за породицу Ђукић обезбијеђена у оквиру програма помоћи породицама погинулих бораца и РВИ у овој години.

„Планирано је да се помоћ од 60.000 КМ додијели за девет породица из ове категорије. За осам кућа већ смо реализовали ту помоћ и остало нам је да се договоримо са домаћином још једне куће око тога на који начин ће се реализовати та помоћ. Кров и купатило на кући породице Ђукић урађени су коректно и то је коштало око 12.000 КМ. Та помоћ је била неопходна овој породици, у којој живи и особа из породице погинулог борца и ратни војни инвалид. Госпођа Весна Ђукић је кћерка погинулог борца и инвалид. Све  то указује на оправданост помоћи која им је упућена. Углавном се ради о породицама које су ускраћене за помоћ од стране ресорног министарства и Владе РС. Нису имали право на стан, јер су имали неку имовину или нису испуњвали старосне критерије. Ми смо процијенили да је ова породица угрожена и због тога смо им и помогли“, изјавио је градоначелник Мићић, истакавши да Градска управа током године прими око 3.000 захтјева за једнократне помоћи. Око 200.000 КМ подијели се у виду једнократне помоћи  онима који се налазе у тешкој материјалној ситуацији.

„У Одјељењу за друштвене дјелатности свакодневно имамо пет до десет захтјева људи који су у стању социјалне потребе, не могу купити лијекове, огрјев, уџбенике и школски прибор за дјецу. Посредством Центра за социјални рад издвајамо значајна средства за друге видове помоћи, тако да годишње око милион марака издвајамо само на име помоћи социјално угроженима“, изјавио је градоначелник Мићић.

Весна Ђукић, инвалид, каже да тренутно прима помоћ од Центра за социјални рад за његу и помоћ другог лица, у износу од 171 КМ.

„Од тога живимо, ја и муж, кћерка и троје унучади. Узгајамо мало поврћа за своје потребе. Ова помоћ Градске управе ће нам пуно помоћи, јер је кров прокишњавао. Сами не бисмо могли ово изградити. Захваљујем се Градској управи и градоначелнику Мићи Мићићу на овој помоћи“, изјавила је Весна Ђукић.

Семберија инфо