ОДОБРЕНА КУПОВИНА ЗЕМЉИШТА ЗА ЈАВНУ ГАРАЖУ :: Semberija INFO ::

 

ОДОБРЕНА КУПОВИНА ЗЕМЉИШТА ЗА ЈАВНУ ГАРАЖУ


На 32. сједници Скупштине Града усвојено је свих 18 тачака дневног реда, међу којима је била и одлука о куповини земљишта на локалитету иза на раскрсници улица 27. Марта, Николе Тесле и Српске војске (позната и као раскрсница код „Бледа“) на којем ће бити изграђена јавна гаража, као и одлука о плаћању грађевинске ренте на десет једнаких мјесечних рата.

- Град је постигао договор са власником парцеле о куповини земљишта на којој је планирана иградња јавне гараже, како би се привела намјени планска документација која ту предвиђа јавну гаражу. Очекујемо да исти договор постигнемо са још двојицом власника парцела на овој локацији, како бисмо наредне године почели изгрању гараже која би у великој мјери ријешила проблем паркирања у Бијељини - истакао је након завршетка сједнице Славиша Марковић предсједник Скупштине.

Он је додао да је усвојена и најављена одлука о олакшицама за грађевинске инвеститоре којом је предвиђено да се грађевинска рента плаћа у десет једнаких мјесечних рата.

- Они који нису у могућности да ренту плате одједном, да би добили грађевинску дозволу, плаћање ће моћи извршити на рате, без обзира када поднесу захтјев. Ранија одлука је била везана за фискалну годину која се завршавала са 31. децембром и то је био крајњи рок за плаћање цијелог износа. Сада ће, без обзира када календарски поднесу захтјев, инвеститори имати десет мјесеци за измирење ренте - нагласио је Марковић.
На основу одлуке Владе Републике Српске о проглашењу општег интереса за изградњу спортско-рекреативног комплекса ФК „Радник", Скупштина Града Бијељина је донијела одлуку о прибављању банкарских гаранција за експропријацију земљишта на којем ће бити грађена источна трибина Градског стадиона са пратећим садржајима, као и неколико помоћних терена.
 
(ГРАДСКА УПРАВА)