САВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЛИДЕР ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЛИДЕР ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА


Начелнику општине Лопаре Ради Савићу уручена је награда "Лидер одрживог развоја Подунавља" у оквиру осмог "Дунавског бизнис форума" који се данас и сутра одржава у Мастер центру Новосадског сајма.
 
Савићу је уручена награда за постигнуте резултате на повезивању људи, идеја и тржишту региона, те за развојну перспективу општине Лопаре и успостављање пословних веза у региону.
 
"Ово је подстрек за будући рад, да буде још бољи и снажнији", рекао је Савић и додао да је то и признање његовим сарадницима и привреди мајевичког краја.
 
Предсједник жирија професор Универзитета у Новом Саду Радован Пејановић рекао је, образложући награду, да је у посљедње двије године на подручју Лопара запослење добило 400 грађана.
 
"Оживљени су и привредни капацитети који нису радили више од 10 година, општина Лопаре нашла је успјешне стратешке партнере који су гарант развоја", истакао је Пејановић.
 
Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић похвалио је, уручујући награду, опредјељење Лопара да првенствено јача базу продукције у сточарству, занатству и манеулној производњи.
 
"Опредјељење општинске управе у Лопарама јесте да развија управо базу и доводи инвеститоре", рекао је Ђоковић.
 
Организатори форума су "Медија инвент", Унија послодаваца Србије, Удружење за европску територијалну сарадњу Словеније ТЕРИС, Институт европских региона из Салцбурга и кластер "Екопанонија" из Новог Сада, а одржава се под покровитељством Привредне коморе Србије, Покрајинске владе и града Новог Сада.