ОД СТЈЕПАНОВИЋА СЕ ОПРОСТИЛИ ПОРОДИЦА, ПРИЈАТЕЉИ И КОЛЕГЕ :: Semberija INFO ::

 

ОД СТЈЕПАНОВИЋА СЕ ОПРОСТИЛИ ПОРОДИЦА, ПРИЈАТЕЉИ И КОЛЕГЕ


Комеморација поводом смрти Миладина Стјепановића - првог предсједника Скупштине општине Угљевик након вишестраначких избора 1990. године, одржана је данас у угљевичком Центру за културу.

Начелник општине Угљевик Василије Перић, уз изразе најдубљег саучешћа породици, рекао је да је Стјепановић са позиције првог предсједника Скупштине општине Угљевик и предсједника Српске Аутономне Области Семберије и Мајевице, дао немјерљив допринос развоју Угљевика и стварању Републике Српске.



"Миладин нас је све учио вишестраначкој демократији и његове савјете, указивања, поруке и поуке одлично сам запамтио - држим их се и сад и за сва времена. Он нас је научио да морамо да имамо мјеру у свему, јер се на челним местима нађемо избором људи којима треба да се одужимо - да радимо за њих, а не да владамо њима", рекао је Перић.

У име СДС-а, чији је Стјепановић био један од оснивача, од њега се опростио члан Предсједништва те странке Вукота Говедарица.

"Миладин је дао немјерљив допринос у свом дјелу у којем је учествовао са људима тог времена који су имали идеју чији је темељ била одговорност из које је створена Република Српска", поручио је Говедарица.

Говедарица је подсјетио да ће да Стјепановићево дјело остати вјечно у темељима Републике Српске.

На скупу је говорио и Стјепановићев пријатељ Млађо Томић, евоцирајући успомене на заједнички проведене дане.

Миладин Стјепановић, први предсједник Скупштине општине Угљевик након првих вишестраначких избора 1990. године, преминуо је у уторак, 24. септембра, у 69. години.

Стјепановић је по струци био професор математике, а прије рата радио је као директор Средњошколског центра "Михаило Петровић Алас" у Угљевику.

Он је био носилац листе СДС-а на првим демократским изборима 1990. године на којима је изабран за предсједника Скупштине општине Угљевик и ту функцију обављао је до новембра 1997. године.

Стјепановић је био предсједник Извршног одбора општине Угљевик од новембра 1997. до 2000. године.

На мјесто начелника општинског Одјељења за привреду и друштене дјелатности изабран је 2000. године и ту функцију обављао је до 2008. године, када је именован за директора угљевичког вртића "Душко Радовић". На тој функцији био је до прошле године, када је пензионисан.

Одликован је Орденом Његоша првог реда, а добитник је и Повеље општине Угљевик - као највећег признања ове подмајевичке општине.