ПРВИ КАРАВАН ЗИМНИЦЕ НА ЗЕЛЕНОЈ ПИЈАЦИ У БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ПРВИ КАРАВАН ЗИМНИЦЕ НА ЗЕЛЕНОЈ ПИЈАЦИ У БИЈЕЉИНЕ


Двадесетак семберских домаћица изложило је на бијељинској Зеленој пијаци прерађевине од воћа и поврћа у оквиру пијачне манифестације „Караван зимнице“, коју је по први пут организовало предузеће „Комуналац“ које газдује овом пијацом.

Данијел Перић, руководилац Службе за организовање пијачних услуга каже да би ова манифестација требало да постане традиционална и да се организује у оквиру Дана ослобођења града у Другом свјетском рату – 24. септембра.
 

„Свака пијаца је огледало града.  Излагачи зимнице ће дио својих прерађевина поклонити јавној кухињи у Бијељини, што потврђује да су Семберци вриједни, марљиви и хумани људи. Бијељинска Зелена пијаца постоји већ седамдесет и једну годину и она је препознатљива у региону по квалитету и разноврсности понуде пољопривредних производа, млијечних и сухомеснатих производа, воћа и поврћа. Ова пијаца располаже са 303 пијачна стола и од априла до септембра највише је закупљених столова. Уторком и петком су пијачни дани, када људи са села доносе своје производе“, каже Перић, истичући да је у протеклих шест година седамдесет одсто пијаце поплочано,  набављене су расхладне витрине за млијечне и сухомеснате производе, а на пијаци постоји и „цвјетна улица“.