ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА- ПОВЕЉА ГРАДА ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА- ПОВЕЉА ГРАДА ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ


Foto: Info Bijeljina
У Центру за културу одржана је свечана сједница Скупштине града поводом 24. септембра, Дана града који је установљен у знак сјећања на прво ослобођење од фашистичког окупатора у Другом свјетском рату. На свечаности су уручена признања заслужним грађанима, фирмама и удружењима који су значајно допринијели просперитету града.
 
Највише градско признање, Повеља града Бијељине, додијељено је предсједнику србије Александру Вучићу за изузетан допринос развоју инфраструктуре изградњом ауто-пута Београд- Сарајево који пролази кроз Семберију, а који ће осигурати развој и унапређење цијеле регије.  
 
Повељу је умјесто Вучића примио генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић.
 
-У Бијељину је увијек лијепо доћи, а ово је посебан дан када овај град обиљежава свој празник, свој дан ослобођења, а са друге стране и додјељује признања онима за које сматра да су дали допринос развоју града. Том приликом сам и ја данас у Бијељини да примим признање у име предсједника Вучића које су му грађани Бијељине, преко својих органа власти, додијелили, рекао је Селаковић.
 
Градоначелник Бијељине Мићо Мићић честитао је грађанима Бијељине празник, те изразио задовољство што је велики број делегација из Србије и Републике Српске дошао да прослави Дан града Бијељине.
 
-Наше опредјељење је да Бијељина буде град будућности, те оно што ми заједно са идејом и пројектом који се ради, а ријеч је о повезивању ауто-пута са коридором 10 са Србијом, Сарајевом и Бања Луком, за нас ће бити нови прозор у свијет и огроман замајац у развоју града, рекао је Мићић, те захвалио предсједнику Србије и његовом изасланику на великом доприносу развоју пројеката Бијељине.
 
На свечаној сједници, осим Повеље града, заслужнима за просперитет града додијељене су и златне, сребрне и бронзане медаље ,,Кнез Иво од Семберије“, као и златне медаље ,,Филип Вишњић“, те Златне значке града Бијељине.
 
Златном медаљом  ,,Кнез Иво од Семберије“ одликовани су  ЗЕДП ,,Електро- Бијељина“ ад Бијељина за постигнуте изузетне резултате у области дистрибуције, снабдијевања и производње електричне енергије, др Миленко Поповић за успјешан дугогодишњи рад и постигнуте резултате у области хирургије, др  Драган Ђорђић за успјешан рад и постигнуте резултате у области ортопедије,  др Душан Цвјетиновић за успјешан дугогодишњи рад и постигнуте резултате у области стоматологије, др Горан Максимовић за изузетно успјешан рад и постигнуте резултате у области неурохирургије, Завичајно удружење Тузлака из Бијељине за несебично очување традиције и културно-умјетничких вриједности српског народа са свог подручја, ,,Елвако метпро“ из Бијељине за успјешан рад у области металске индустрије и др Срђан Мијатовић за изузетно успјешан рад и постигнуте резултате у побољшању здравља грађана у области ургентне медицине, као и за допринос у области друштвеног и образовног рада, те афирмацији спорта.
 
Сребрном медаљом ,,Кнез Иво од Семберије“ Жарко Радић за предан дугогодишњи рад и пружање подршке  породицама заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бијељине и Републике Српске, Миодраг Стевановић  за несебичан и предан рад у Градској борачкој организацији Бијељина, Удружење  породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице из Бијељине за пружање подршке породицама несталих војника и цивила, као и за хумано дјело изградње споменика свим мајкама погинулих српских синова., д.о.о. ,,Браћа Ерић“ из Бијељине за успјешан дугогодишњи рад и постигнуте резултате у производњи хљеба, пецива и свих производа које савремена пекара данас производи и Владимир Љубојевић за велики допринос у области друштвеног, образовног, културног и хуманитарног рада.  
 
Бронзаном медаљом ,,Кнез Иво од Семберије“ Милош Новаковић, власник Агенције за пружање интелектуалних услуга ,,Елепхант солутионс“, за успјешан рад и остварене резултате у области рачунарског програмирања и  д.о.о. ,,Балкан хидраулик“ Бијељина за успјешан рад у обављању спољно-трговинских послова, продаје и сервисирања дизалица, компресора, хидрауличних компоненти и опреме за комерцијална возила.
 
Златном медаљом ,,Филип Вишњић“ Јока Арсеновић из Бијељине за дугогодишњи активан друштвено- политички рад, унапређење предшколског васпитања и образовања и образовања у цјелини, Данијел Перић из Бијељине за успјешан друштвени, културни и хуманитарни рад, те афирмацију спорта, Драган Марковић из Бијељине за изузетне резултате на трећој Европској и педесетој Интернационалној олимпијади из физике у Летонији и Израелу и Ђорђе Перић из Бијељине за изузетан таленат у свирању хармонике и остварене резултате на многобројним међународним такмичењима и фестивалима.
 
Поводом Дана града Бијељине уручено је  и пет значки града.
 
Златну значку града добили су  Мирко Кнежевић из Попова, за успјешан дугогодишњи рад у области сервисирања дизел система и Бош пумпи за пољопривредне машине и механизацију који су од изузетног значаја за семберско-маевички крај и д.о.о. ,,Геовис“ из Бијељине, за успјешан рад и остварене резултате у области геодезије и пројектовања.
 
Сребрну значку града добили су д.о.о. ,,Слађа“ из Велике Обарске, за успјешан рад из области трговине на мало, сјеменима, пољопривредним ђубривом и механизацијом, Фатима Мустафић из Јање, за немјерљив допринос у организацији хуманитарних акција на помоћи локалном становништву, а посебно велики допринос у превенцији и заштити здравља жена кроз организовање бесплатних прегледа становништва Јање и Мирза Јунузовић, за дугогодишњи немјерљив допринос и предан рад на помоћи локалном становништву, учествовање у хуманитарним акцијама и велики допринос у организовању културних манифестација.
 
 
Након заједничког фотографисања, у име награђених захвалио је изасланик предсједника Републике Србије Никола Селаковић.
 
Свечаној сједници Скупштине града Бијељина претходило је полагање вијенаца на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића испред споменика борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.