ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОМАЖЕ ИЗГРАДЊУ КУЋЕ ЗА ПОРОДИЦУ СА ЧЕТВОРО ДJEЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА УГЉЕВИК ПОМАЖЕ ИЗГРАДЊУ КУЋЕ ЗА ПОРОДИЦУ СА ЧЕТВОРО ДJEЦЕ


Начелник Угљевика Василије Перић посјетио је данас породицу Ђокић са четворо дjеце којој је општина донирала 10.000 КМ за изградњу куће у Горњој Трнови.
 
Незапослени демобилисани борац Живан Ђокић, отац Александре и Анђеле које су ученици средње школе, Маше која похађа основну школу и петогодишњег сина Ваје, захвалио је свима који им помажу да саграде нови дом.

 
"Живимо у трошној и неусловној кући, а уз помоћ Мјесне заједнице Горња Трнова и Борачке организације Угљевика покренута је хуманитарна акција захваљујући којој смо до сада направили темељ нове куће и од општинске донације набавили материјал за изградњу", рекао је Ђокић новинарима.
 
Он је навео да изградњу помажу комшије и пријатељи и да би наредне године требало да се уселе у нови дом.
 
Начелник Угљевика Василије Перић  истакао је да се стање у друштву огледа и по томе колико се може помоћи онима којима је помоћ неопходна.
 
„Борачка организација Угљевика донирала је одређена средства за изградњу темеља а општина Угљевик се укључила у акцију и донирала материјална средства за даљу градњу куће“, навео је Перић.
 
Перић  је најавио да ће ове године из буџета општине бити издвојено 200.000 КМ за изградњу стамбених објеката породицама који су у стању социјалне потребе.

 
„У Угљевику се  уз подршку УНДП-а, гради и 12 кућа породицама чија су домаћинства страдала у елементарним непогодама и за ову намјену из општинског буџета је до сада издвојено 100.000 КМ“, додао је Перић изразивши увјерење да ће се у наредном периоду стамбено ријешити све породице којима је потреба градња кућа на подручју општине Угљевик.
 
Савјет Мјесне заједнице Горња Трнова покретач је цјелокупне акције за градњу куће Ђокићима.
 
„Идеја за градњу куће родила се још  прошле године, а пружена помоћ је  на правом мјесту посебно јер су Ђокићи шесточлана породица а Жико је и учесник одбрамбено-отаџбинског рата али и добар комшија и пријатељ свима“, истакао је предсједник Мјесне заједнице Горња Трнова Горан Стевановић.