ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ХРАМА У ХАСАМА :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ХРАМА У ХАСАМА


Уз присуство великог броја грађана, храм Светог Јоакима и Ане у Хасама данас је прославио крсну славу посвећену овим светитељима.  

Бројни гости и мјештани приградског насеља Хасе присуствовали су богослужењу у овом храму, након чега је око храма прошла литија на челу са кумом славе Славишом Марковићем, предсједником Градског одбора Партије демократског прогреса и Скупштине Града  Бијељина. Кум часног  крста ове године био је Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину.



Након литије, обављен је чин ломљења славског колача, након чега је за све госте уприличен славски ручак. Како је најављено, кум славе следеће године биће градоначелник Бијељине и предсједник Градског одбора Српске демократске странке Мићо Мићић. Проф. др Милан Грујичић, предсједник Грађевинског одбора, захвалио се свим гостима који су својим присуством увеличали овај велики дан за мјештане Хаса.

„Храм је почео да се ради давно, још није завршен у потпуности, али су радови при крају. Надамо се да ће све бити завршено у наредне двије године, рекао је за портал „Семберија инфо“ Милан Грујичић. Захвалио се у име мјештана Хаса Скупштини града Бијељина која је издвојила значајна финансијска средства за изградњу храма, као и свим другим појединцима и мјештанима Хаса.

Семберија ИНФО/Текст и фото З. Кусмук