Водовод и канализација Бијељина: Добили значајну донацију :: Semberija INFO ::

 

Водовод и канализација Бијељина: Добили значајну донацију


Специјалну камеру за снимање канализационе мреже, предузећу „Водовод и канализација“ а.д. Бијељина донирали су Czech-UNDP Partnership for SDGs, а у оквиру пројекта „Имплементација модерних метода и алата за инспекцију и одржавање канализационих система у РС, БиХ“. Градоначелник Мићо Мићић захвалио се Влади Републике Чешке и чешком развојном фонду на конкретној донацији.

-Ово је још једна потврда да је пројекат изградње канализационе мреже на подручју Бијељине с правом оцијењен као најбољи инфраструктурни пројекат у последњих тридесетак година у БиХ. На нама је да специјалну камеру за снимање канализационе мреже кoристимо у сврху квалитетног одржавања мреже, што нам и јесте циљ, као што нам је циљ да квалитетно одржавамо и систем  за пречишћавање отпадних вода и да нaставимо са реализацијом пројекта заштите животне средине кроз управљање отпадном водом“, рекао је Мићић.



Конзул и шеф одјела за развојну сарадњу при амбасади Републике Чешке у БиХ Јана Зелингерова изразила је задовољство што су предузећу „Водовод и канализација“ уручили потребну камеру за инспекцију и преглед канализационе мреже.
-Чешка има дуготрајну добру сарадњу са Бијељином и ово је још један у низу пројеката, рекла је Зелингерова.

Ева Лацинова, представница повјереничког фонда при  УНДП-у са сједиштем у Истанбулу, који финансира Влада Републике Чешке, такође је изразила задовољство што је предузеће„Водовод и канализација“ добило донацију.
-Наш програм смо започели 2018. године и драго нам је да наши партнери у имплементирају и примјењују добра искуства у БиХ, рекла је Лацинова.

Директор предузећа “Водовод и канализација” Предраг Перковић, поздравио је донаторе и захвалио им на квалитетној донацији.
-Специјалну камеру за инспекцију и преглед канализационе мреже, чија је вриједност око 30. 000 КМ, донирала нам је Влада Чешке Републике преко УНДП-а и искрено им се захваљујем. Са овом камером можемо квалитетно одржавати новоизграђени канализациони систем који је веома захтјеван, рекао је Перковић.

Семберија ИНФО/О.Стјепановић