ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ МОБИЛНОСТИ: Седмодневне активности са циљем промоције активног начина кретања :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ СЕДМИЦЕ МОБИЛНОСТИ: Седмодневне активности са циљем промоције активног начина кретања


Под покровитељством Градске управе,  у Бијељини ће низом активности бити обиљежена Европска седмица мобилности са циљем подизања свијести и промовисања здравих и активних начина кретања, као што су бициклизам и  пјешачење.

У оквиру ових активности,  свакодневно ће до недеље, 22. септембра,  бити проведено анкетирање грађана са циљем подизања свијести о урбаној мобилности у граду, вршиће се подјела промотивних материјала, сваке вечери од 18.00 до 23.00 часа за саобраћај ће бити блокирана Улица Вук Караџић у центру града.

Од поноћи у суботу до поноћи у недељу, иста Улица биће блокирана за саобраћај и биће одржана ревијална вожња бициклима и биће  уприличена додјела   награда најмлађим учесниицма. Из Градске управе апелују на грађане да учествују у анкети како би надлежни сазнали каква су мишљења грађана и шта у граду треба мијењати.



Градоначелник Мићо Мићић изјавио је да је, у оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности, осим анкетирања грађана,  планирано  постављање нових паркинг постоља за бицикле, одржавање радионица за ученике, мониторинг фреквенције саобраћаја, ревијална вожња бициклима…

“Улагање у сигурну инфраструктуру намијењену активним облицима кретања није само улагање за оне који се декларишу као пјешаци или бициклисти, то је улагање за све. Сигурна и приступачна инфраструктура улагање је за читаво друштво, рекао је Мићић.

​Према његовим ријечима, чинећи наш град пријатнијим за ходање и вожњу бициклом, чинимо га пријатнијим за живот.  Све активности биће реализоване у партнерству са Удружењем грађана “Еко пут”, приватним сектором “М-Бике”,  З.Р. “Јовашевић” и Техничком школом. 

Семберија ИНФО/Зорица Кусмук