Супервизор Скенлан присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања 19. годишњице Полиције Брчко дистрикта :: Semberija INFO ::

 

Супервизор Скенлан присуствовао свечаној академији поводом обиљежавања 19. годишњице Полиције Брчко дистрикта


Супервизор Брчко дистрикта и први замјеник високог представника Мајкл Скенлан завршио је своју дводневну посјету Дистрикту, у оквиру које је судјеловао на церемонији обиљежавања 19. годишњице Полиције Брчко дистрикта.
 
Супервизор Скенлан је похвалио полицијске снаге Дистрикта за њихов рад у служби заједнице, као и за професионалност и изузетну координацију са другим полицијским снагама које дјелују преко административних линија разграничења и међународних граница како би се осигурало ефикасно провођење  полицијских задатака и дужности.

Током посјете Дистрикту, супервизор Скенлан састао се и са представницима националних мањина како би разговарали о статусу провођења Оквирне конвенције о заштити националних мањина у Брчком, коју је БиХ ратификовала 2000. године. „Активно подржавање националних мањина у овој заједници није само чин добре воље власти Дистрикта, него и обавеза која произлази из Конвенције“, рекао је супервизор.

Супервизор Скенлан се састао са градоначелником Дистрикта Синишом Милићем и предсједавајућим Скупштине Еседом Кадрићем, те њиховим замјеницима Антом Домићем и Ивом Филиповићем.