Печати љубави :: Semberija INFO ::

 

Печати љубави


У центру Бијељине, на градском тргу, могу се видјети печати са натписима – мјесто за пољубац и мјесто за загрљај. Печате су ставили представници Омладинске организације ,,Визија младих’’ из Бијељине. Ова група младих окупила се са жељом за промјенама на боље у окружењу. 



И печати љубави су жеља да се покрене емпатија и да се одагнају себичност, бахатост и сва слична негативна понашања, нарочито деструктивна понашања у нашем друштву. Ови печати имају посебну симболику, након страшних догађаја у Основној школи ,,Владислав Рибникар’’ у Београду и дешавањима у Младеновцу.

Многи се питају зар су нам потребни печати са натписима, мјесто за загрљај и мјесто за пољубац, да некоме блиском искажемо љубав и пажњу.  Зар су дошла времена да суграђане морамо подсјећати да је љубав највећи покретач свега и да, у овом убрзаном животу, увијек морамо имати простора за љубав. 



Наша похвала за идеју активиста ,,Визије младих’’ о печатима љубави, а још једно подсјећање суграђанима, волите се, љубите и грлите на сваком мјесту и у свако доба, а ако желите да то учините на мјестима гдје су стављени печати љубави, искористите ту прилику што прије. Што чешће обнављање градива је посебно пожељно.


Семберија инфо