Свечана академија поводом 100 година постојања Гимназије Филип Вишњић: Бијељинска Гимназија лучоноша образовања Сембераца :: Semberija INFO ::

 

Свечана академија поводом 100 година постојања Гимназије Филип Вишњић: Бијељинска Гимназија лучоноша образовања Сембераца


Ово је велики дан за ученике и професоре бијељинске Гимназије који су неколико мјесеци припремали програм за обиљежавање великог јубилеја, изјавио је директор Гимназије „Филип Вишњић“ Владимир Шавија,  приликом организовања свечане академије која је у четвртак навече, 12 септембра, организована у Центру за културу „Семберија“ поводом  великог јубилеја - 100 година постојања Гимназије „Филип Вишњић“.

„Наша жеља је била да прикажемо оно што је обиљежило гимназијско школовање великог броја Сембераца, а то су ђачке успомене, у години великог јубилеја, стотину година од оснивања бијељинске Гимназије. У протеклих стотину година кроз гимназију је прошло око десет хиљада наших суграђана, од тога педесетак научних радника, доктора наука, угледних адвоката, професора, привредних руководилаца, менаџера, љекара. Једноставно, Гимназија је изњедрила квалитетне кадрове за наставак школовања и образовања на високошколским институцијама. Поносни смо на ту чињеницу и то је она права мјера и мјерило онога што Гимназија представља и што је представљала у протеклих стотину година“, изјавио је Владимир Шавија.

Наталија Тривић, министар просвјете и образовања у Влади РС честитала је ученицима и професорима велики јубилеј и истакла да се бијељинска Гимназија „Филип Вишњић“ убраја у квалитетне образовне установе  које су ишколовале бројне генерације угледних и успјешних грађана Републике Српске.

Семберија ИНФО/Љ. Љубојевић