УДРУЖЕЊЕ ЗА РАЗВОЈ И ЕДУКАЦИЈУ МЛАДИХ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ЗА РАЗВОЈ И ЕДУКАЦИЈУ МЛАДИХ


Удружење за развој и едукацију младих „Сигуран корак“ обиљежило је двије године постојања, у оквиру којих су имали низ активности, од уличних акција, разних радионица,  за ромску и неромску популацију. 

Овим поводом, волонтери овог Удружења данас су на градском тргу дијелили промотивни материјал о Удружењу, чији су иницијатори и оснивачи млади Роми и нероми, који су протеклих година стекли различита знања, искуства и вјештине, а у рад су додатно унијели вољу и жељу за напреткон цјелокупне локалне заједнице. 



„Данас обиљежавамо  двије године од оснивања Удружења. Дијелимо промотивни материјал и желимо да укажемо на проблеме младих, од којих је највећи запослење. Млади нису довољно активни и имају страх, а ми желимо да им помогнемо, изјавила је за портал „Семберија инфо“ Бегзада Јовановић, програмска радница  у Удружењу „Сигуран корак“. Јовановићева је напоменула да Удружење има групу волонтера чија бројност расте из дана у дан, наводећи  да су међу циљевима Удружења да се младима из Бијељине отвори сигуран простор, бољи амбијент и мјесто гдје могу да развијају своје идеје и износе своја мишљења и ставове.

Важност ове организације огледа се у укључивању омладине у рад организације како би их активирали, повећали радне навике, лишили негативних навика, те повећали њихово учешће у развијању друштвених заједница, истичу из Удружења  за развој и едукацију младих „Сигуран корак“.  Из Удружења се захваљују локалној заједници на досадашњој помоћи, те Бироу за запошљавање уз чију помоћ су запослили двије особе у стални радни однос на период од годину дана.

Семберија ИНФО/З. Кусмук