МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК О ЗАКАЗИВАЊУ НОВЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

МЕЂУСТРАНАЧКИ САСТАНАК О ЗАКАЗИВАЊУ НОВЕ СЈЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ГРАДА


На данашњем (сриједа) међустраначком састанку  договарали смо се око заказивања 31. сједнице Скупштине града Бијељина. Обично у августу нисмо имали редовне сједнице, али смо процијенили значај усвајања Просторног плана града Бијељина у коме ће бити дефинисана нова траса ауто – пута који  пролази кроз Семберију, изјавио је Славиша Марковић након међустраначког састанка, одржаног данас у згради Градске управе.

​„ Добили смо у међувремену сагласности од Дирекције за путеве РС и усаглашену трасу ауто – пута од Раче ка Бијељини. Обавеза града је да у Просторном плану дефинише наведену трасу. Сједницу Скупштине града смо заказали за 28. август, у сриједу, у девет часова. Дан раније ћемо имати припремни састанак за све тачке дневног реда које ће бити разматране на тој сједници“, изјавио је Славиша Марковић.

Марковић је нагласио да ће на тој сједници бити размотрено и усвајање одлуке о братимљењу са једним кинеским градом,  који је исказао жељу за братимљење.

„ Размотрићемо и одлуку у вансудском поравнању у предмету Чикојевић. У питању је био тужбени захтјев према граду у износу од око два милиона КМ. Од јавног правобраниоца добили смо  сагласност поравнања на око 60.000 КМ и вјерујем да ћемо се на тај начин ријешити једног дугогодишњег судског спора. Размотрићемо и одлуку о продаји парцеле у Горњем Црњелову, која се односи на захтјев „Електро – Бијељине“ која је тражила да купи парцелу за потребе монтирања нове трафо – станице на том подручју. То су неке од најзанимљивијих тачака дневног реда на тој сједници“.

Марковић је истакао да  ће усвајањем новог Просторног плана града Бијељина бити створене и претпоставке за почетак изградње ауто – пута кроз Семберију.

Семберија инфо