Рекордан број туриста у Бијељини протекле године :: Semberija INFO ::

 

Рекордан број туриста у Бијељини протекле године


Претходну, 2022. годину, Бијељину је посјетило 44.091 туриста који су оставрили 84.096 ноћења, чиме је премашен рекорд из 2019. године.
 
У Туристичкој организацији Града Бијељине задовољни су урађеним у прошлој години која је оборила све рекорде када је посјета Семберији у питању.
 
- Задовољство нам је да смо успјели направити једну позитивну атмосферу у нашем граду који је постао све интересантнији за бројне туристе. Трудили смо се да обезбједимо што боље услове за долазак гостију. Покушавамо да кроз своје активности што више промовишемо Бијељину као туристичко мјесто које гости радо посјећују, остају у њему дужи период и на крају поново се враћају. Имамо изузетну сарадњу са бројним туристичким дестинацинама у Бијељини, заједнички наступамо на свим манифестацијама, организујемо промоције што је дало резултете. Позитивне реакције бројних туриста само су потврда да смо на правом путу и да туризам поново постаје једна од главних привредних грана наше локалне заједнице. Ове године у плану је да наставимо са трендом раста посјетилаца у Семберију а ми ћемо се потрудити да својим активностима туристички потенцијал Бијељине дигнемо за још једну степеницу горе, истакла је директорица Туристичке организације Града Бијељине Јасмина Абдулахагич.
 
Поред броја гостију на подручју Семберије, порастао је и број смјештајних капацитета. У бројним хотелима, мотелима, преноћиштима и осталим смјештајним објектима тренутно има 1.006 сталних лежејава који су распоређени у 463 собе.
 
Када је ријеч о структури гостију, навећи број посјетилаца је из Србије, око 20.000 гостију, а поред њих предњаче гости из Хрватске, Словеније, црне Горе а од европских земаља Бијељина је најинтересантнија за посјетиоце из Њемачке, Швајцарске, Аустрије, а у последње вријеме примјетан је и повечан број гостију из Бугарске и Русије. Осим гостију из Европе, Бијељина је постала све интересантнија дестинација за држављане Кине, Канаде, Украјине, Норвешке, Индије, Бразила, Аустралије, Марока, Шпаније, САД-а и још неких азијских и афричких земаља.
 
Примјетан је све већи број младих који долазе у Бијељину и оних који се враћају поново након што су били у Семберији. Из ТО Града Бијељина обећавају да ће 2023. година бити још већи изазов за њих како би оправдали претходне добре резултате и да ове године покушају побољшати услове за долазак туриста у овај крај