ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најуспјешнијег тренера :: Semberija INFO ::

 

ИЗБОР СПОРТИСТЕ ГОДИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА 2022: Кандидати за најуспјешнијег тренера


Манифестација Избор најбољег спортисте Града Бијељина за 2022. годину улази у завршну фазу. Спортски колективи који дјелују на подручју града имали су прилику до 14. јануара предложити кандидате за које сматрају да оствареним резултатима на спортским борилиштима испуњавају критерије ове манифестације. Свечаност проглашења најбољих биће уприличена шестог фебруара у Центру за културу “Семберија” у Бијељини.

У категорији „Најуспјешнији тренер“ у редакцију „Семберских новина“ стигло је 13 пријава: Срђан Нешковић (АК „Атлетик“), Радивоје Симеуновић (БК “Радник“), Велибор Ђурић (ФК „Радник“), Игор Михајловић (КК „Радник“), Драган Јевтић (ЖФК „Радник Бумеранг“), Бојан Квргић (ОК „Либеро“), Обренко Миљковић (РК „Бијељина“), Милорад Марковић (КК „Шампиони“), Свјетлан Вујадиновић (ТКД „Јопа“), Јосип Панџа (КК „Будућност Пролаб“), Димитрија Јовановић (Кик-бокс клуб „Пантер“), Александар Бештић (ТКД „Сокол“) и Владимир Ђокић (ЏК „Пантер“).


 
1.       Срђан Нешковић, тренер Атлетског клуба „Атлетик“.

Срђан је рођен 31. јануара 1987. године у Сарајеву. Факултет физичке културе и спорта је завршио у Новом Саду а тренер је у Атлетском клубу „Атлетик“ од оснивања клуба. На свечаности под називом „Дани атлетике“, која је одржана у организацији Атлетског савеза Републике Српске у Источном Сарајеву крајем 2022. године, Срђан је проглашен за  најбољег тренера Републике Српске за 2022. годину у категорији „Старији пионири“. Срђан је тренер: Еме Ковач, Лазара Пајкића, Павла Ковача, Драгана Сенића, Павла Илића и Луке Пајкића као и осталих атлетичара који су у овој години освојили укупно 42 медаље на Првенствима БиХ и РС, те 78 медаља на међународним атлетским митинзима, уличним тркама и разним другим атлетским манифестацијама, што говори да је Срђан изузетно стручан и квалификован тренер који је у 2022. години дао немјерљив допринос развоју атлетике у Бијељини.

2.         Радивоје Симеуновић, тренер Боксерског клуба “Радник”.



3.         Велибор Ђурић, тренер Фудбалског клуба „Радник“.

Рођен 05.05.1982. године у Власеници гдје је започео фудбалску каријеру. Након богате играчке каријере у јесен 2021. године, због познатих разлога у клубу, Ђурић је практично из копачки преузео дужност првог тренера Фудбалског клуба „Радник”. Ову велику обавезу храбро је носио све до посљедњег кола такмичења у Премијер лиги БиХ. Сплетом разних околности клуб није задржао статус премијерлигаша па се преселио у Прву лигу Републике Српске. Љетна пауза прошле године се приближила крају а није било назнака за бољитак. Упркос свему, Велибор Ђурић почео је припреме са три фудбалера. И онда преокрет. У клуб је дошло ново, амбициозно руководство које је учинило максималне напоре да се клуб укључи у такмичење, јер је првенство већ почело а Радник још није комплетирао тим за старт Прве лиге. Уз квалитетно вођство са клупе, на крају јесењег дијела Прве лиге РС, ФК „Радник” заузима високо шесто мјесто на табели што му гарантује миран наставак такмичења на прољеће и стварање услова за будуће успјехе клуба. Велибор Ђурић је породичан човјек, отац троје дјеце и оличење сјајног човјека и спортисте.



4.         Игор Михајловић, тренер Кошаркашког клуба „Радник“.

Са Кошаркашким клубом „Радник“ остваривао је запажене резултате, освајао је Прву лигу Републике Српске и са успјехом водио клуб у Премијер лиги БиХ. Био је селектор репрезентације Републике Српске и првак Босне и Херцеговине са јуниорима КК „Радник БНБ". Својим радом са млађим селекцијама учинио је много за развој овог клуба, кошарке и уопште спорта у нашем граду.



5.         Драган Јевтић, тренер Женског фудбалског клуба „Радник Бумеранг“.
 
Драган Јевтић је дугогодишњи тренер ЖФК „Радник Бумеранг“, екипе са којом се дуги низ година успјешно такмичи у Премијер лиги БиХ за жене. Такође, са кадеткињама те екипе је освојио титулу шампиона БиХ. То није све јер је Драган Јевтић тренер и женске јуниорске репрезентације БиХ, са којим је изборио пласман у А ранг репрезентација Еуропе, узраста У-19. (приједлог КМФ Радник, ЖФК Радник и ОК Радник).


 
6.        Бојан Квргић, тренер Одбојкашког клуба „Либеро“.


 
7.        Обренко Миљковић, тренер Рукометног клуба „Бијељина“.


 
8.        Милорад Марковић, тренер Карате клуба „Шампиони“.
 
Под руководством Милорада Марковића каратисти КК „Шампиони“ су током 2022. године освојили велики број медаља и на домаћој и на међународној сцени. Тако су Александар Новицки у Венецији и Лазар Марковић на Кипру освојили сребрне медаље на двије WКФ Свјетске карате лиге младих. Сребрну медаљу је изборила и Вања Стојановић на Балканском првенству одржаном у Београду као и Лазар Марковић које је такође освојио сребро на Балканском првенству одржаном у Бару крајем прошле године.


 
9.         Свјетлан Вујадиновић, тренер Теквондо клуба „Јопа“.
 
Рођен је 1987. године у Високом. Теквондо је почео тренирати 1996. године. Носилац је црног појаса 5. Дан и најмлађи је тренер у БиХ са овим мајсторским звањем. Успјешно је организовао 14 такмичења, од чега четири Првенства Републике Српске, пет Првенстава Босне и Херцеговине и пет међународних турнира. Од 2010-2012. године био је члан предсједништва Теквондо савеза БиХ. Од 2012-2019. године обнашао је функцију предсједника Асоцијације (савеза) олимпијског теквондоа Републике Српске. Прије двије године, 2021. обнашао је функцију тренера кадетске репрезентације БиХ са положеном међународном лиценцом.


 
10.        Јосип Панџа, тренер Кошаркашког клуба „Будућност Пролаб“.
 
Јосип Панџа је први тренер сениорске екипе Будућности. У својој богатој каријери са репрезентацијом БиХ је освајао У16 Европско првенство у Литванији 2015. године те био првак Олимпијских игара за младе (ЕYОФ) које су се одржале у Грузији такође 2015. године. У сезони 2021/22. је преузео кормило КК „Будућност“ у моменту када су били на четвртој позицији на табели Прве лиге РС са омјером од пет побједа и три пораза. До краја сезоне екипа је освојила Прву лигу Републике Српске остваривши највећи успјех у историји клуба. Својим знањем, упорношћу, страшћу и темељитошћу Јосип Панџа је наставио са добрим резултатима и у Првенству БиХ. Екипа „Будућност Пролаб“ је први дио првенства завршила на високој трећој позицији са осам побједа и три пораза.


 
11.        Димитрија Јовановић, тренер Кик-бокс клуба „Пантер“.
 
Рођен 22.06.1975. године у Тузли, Јовановић је истакнути тренер и спортски радник. Предсједник је и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“ Бијељина од његовог оснивања 12.12.2006. године до данас. Потпредсједник је Комисије за судије Кик-бокс савеза Босне и Херцеговине и савезни судија у кик-боксу, члан је Управног одбора Кик-бокс савеза Републике Српске, предсједник је Комисије за судије Кик-бокс савеза Републике Српске. Димитрија Јовановић – Роx постигао је у 2022. години сљедеће резултате: Кик-бокс савез Босне и Херцеговине прогласио га је за најбољег тренера и судију за 2022. годину–ринговне дисциплине. Као тренер репрезентације Босне и Херцеговине у кик-боксу и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“, заслужан је за резултате репрезентативаца и кик-боксера овог клуба Емира Тихић и Јасмина Рамића. Димитрија Јовановић, као тренер репрезентације Босне и Херцеговине у кик-боксу и тренер Кик-бокс клуба „Пантер“, заслужан је за освојено 3. мјесто Славољуба Будеше на Свјетском првенству за сениоре у кицкбоxингу, које је одржано у Будимпешти, од 04. до 12.11.2017. године, као и за освојено 3. мјесто Јасмина Рамића на Свјетском првенству за сениоре у кицкбоxингу, које је одржано у Венецији од 15. до 24.10.2021. године.


 
12.        Александар Бештић, тренер Теквондо клуба „Сокол“.
 
Током 2022. године теквондоисти Сокола су под диригентском палицом, између осталих и Александра Бештића постигли сљедеће резултате: освојили су четири медаље на Балканском првенству у Албанији (једна сребрна и три бронзане), освојили пехар за прво мјесто у укупном пласману и пехар за прво мјесто у екипном пласману јуниора ТКД „Сокол“ на турниру у Панчеву ”Колосеум ОПЕН 2022”. На турниру у Београду ”Елит ОПЕН 2022” (бодовни турнир за репрезентацију Србије), освојили су прво мјесто у категорији јуниора гдје је такмичарка Соколова, Ксенија Видовић проглашена за најбољу јуниорку а Славиша Симеуновић за најбољег јуниора на турниру. На другом турниру у Београду ”Империум ОПЕН 2022”, освојили су друго мјесто и сребрну медаљу екипно у категорији јуниора. На Првенству БиХ освојено друго мјесто у екипној конкуренцији. Теквондо клуб „Сокол“ је имао част да прошле године у Бијељини организује Првенство Републике Српске гдје су његови такмичари освојили прво мјесто у свеукупном пласману. На овом првенству у екипној конкуренцији чак пет селекција Соколова је освојило златне медаље: вртићанци/вртићанке, млађи кадети/кадеткиње, кадети/кадеткиње, јуниори/јуниорке и сениори/сениорке. Ни у појединачној конкуренцији нису изостале награде. Тако је за најбољу сениорку проглашена Дејана Марковић, за најбољег сениора Радивоје Ристановић а за најбољу млађу кадеткињу Анђела Марковић.
У 2022. години такмичари ТКД клуба ”Сокол” су освојили 197 медаља.


 
13.        Владимир Ђокић, тренер Џудо клуба „Пантер“.
 
Рођен је 30.05.1982. године а члан је Џудо клуба „ Пантер“ од 1994. године. По занимању професор физичке културе и тренер џудоа. Носилац је мајсторског појаса 4. Дан и спортски директор Џудо клуба „Пантер“ Бијељина. Запослен у ОШ „Алекса Шантић“ Угљевик од 2005. године. Оснивач Међународног џудо турнира „Трофеј Пантера“ Бијељина.

У 2022. години Џудо клуб „Пантер“ је имао 43 наступа на великим такмичењима -14 званичних првенстава Републике Српске и БиХ у свим узрасним категоријама, четири Балканска првенства, једно Свјетско првенство, једно Европско првенство, три  кампа, 18 турнира и учешће на Малим Олимпијским играма Републике Српске. Џудо клуб „Пантер“ у прошлој је години имао 17 репрезентативаца који су представљати Републику Српску и БиХ на првенствима Балкана, Европе и свијета. Џудисти Пантера су освојили шест Балкаснких медаља (двије златне и четири бронзане) од сениора до пионира (Бугарска,Турска,Грчка и БиХ). На првенствима Републике Српске освојено је 30 медаља (девет златних,14 сребрених и 17 бронзаних) а на првенствима БиХ освојене су 22 медаље (шест златних,11сребрених и пет бронзаних). Учествовали су на 19 турнира и освојили 122 медаље (37 златних, 32 сребрене и 53 бронзаних). Учествовали су на Првенству свијета за кадете и Првенству Европе за млађе сениоре. Учествовали су такође на Мајдов академији и кампу Источно Сарајево, Љетном кампу Џудо Савеза РС и Министарства породице омладине и спорта Републике Српске у Требињу као и на зимском кампу Џудо савеза Републике Српске на Палама. Прошле године су у Бијељини организовали Првенство БиХ за сениоре и полетраце и шести Међународни џудо турнир „Трофеј Пантера 2022“.

Током 2022. године, на првенствима РС и БиХ џудисти Пантера су у свеукупним пласманимана остварили сљедеће резултате: Полетарци - шампиони Републике Српске и БиХ, сениорке – треће у Републици Српској, јуниорке - треће у Републици Српској, старије пионирке – друге у Републици Српској, млађи пионири - шампиони БиХ, млађе сениорке - друге у Републици Српској.
 
(Семберија инфо)