Василије Перић: СДС је јак и несаломљив :: Semberija INFO ::

 

Василије Перић: СДС је јак и несаломљив


У најдраматичнијим временима за наш род, у тадашњој БиХ, Српска демократска странка је успјела да поведе и доведе, и до тако жељене слободе и мира, али и до институционално заштићених наших националних интереса, овјенчаних и Дејтонским мировним споразумом, поручио је предсједник ОО СДС Угљевик Василије Перић.

-То није било ни лако ни једноставно.И тада, када су се други склањали, плашили или колебали СДС је била јака и несаломљива као што је и данас-истакао је Перић.



На данашњем новогодишњем пријему у просторијама СДС-а у Угљевику окупио се велики број чланова и симпатизера ове странке.

Пријему су присуствовали и предсједник ОО СДС Лопаре Радо Савић и Народник посланик СДС-а у Скупштини Српске Желимир Нешковић.

-Од самог почетка, СДС је водио политику српског јединства и слоге, држећи се бесмртних ријечи светог владике Николаја да  „Срби треба да се сложе, обоже и умноже“.И примали смо у своје редове,  све оне који у себи носе љубав према своме роду, без обзира на неке разлике.И, од самог почетка, смо прихватали све оне који су имали добре намјере и добре идеје и никад никога нисмо,ни на било који начин, приморавали да узме нашу књижицу-рекао је Перић.



СДС у Угљевику, подсјетио је Перић, и данас се држи тих исконских принципа по коме је национална, али и и те како демократска и тако влада већ дуже од три деценије у овој подмајевичкој општини.