Музика за малу Анастасију :: Semberija INFO ::

 

Музика за малу Анастасију


Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије” под генералним покровитељством Града Бијељина организује концерт Хора и Народног оркестра Радио Телевизије Србије под називом ,,Ко то тамо...”, а под диригентском палицом маестра Ђорђа Станковића. Концерт ће бити одржан 25. Јануара, у великој сали Центра за културу ,,Семберија”, са почетком у 19 часова.

-Како је вријеме празника и божићног даривања одлучили смо да сав приход од продаје карата буде уплаћен на рачун за лијечење наше суграђанке мале Анастасије Лакић која болује од акутне лимфобластне леукемије високог ризика. Позитивно искуство претходних концерата Бањалучке филхармоније, Симфонијског оркестра РТС, те Београдске филхармоније нам је показало да грађани Бијељине желе оваква културна дешавања у нашем граду. Овај пут публика ће бити у прилици да чује најпознатије нумере из домаћих филмова и серија као што су: Балкан експрес, Ко то тамо пева, Монтевидео, Музиканти, Камионџије, Зона Замфирова, и други, у специјално рађеним аранжманима за Хор и Народни оркестар РТС. Ово ће бити друго извођење овог концерта после веома успјешног концерта одржаног у Народном позоришту у Београду.  У односу на претходне пројекте ово ће бити нешто најпиткије и најпознатије широј публици.
 
Својим досадашњим дјеловањем кроз Удружење грађана ,,Музички умјетници Семберије” освјежили смо културну сцену града и нашој публици приближили концерте које су до сада имали прилику да слушају само у Београду, Новом Саду и другим већим градовима'', прецизирају из овог Удружења.
 
Улазнице за овај несвакидашњи догађај за наш град се могу купити на билетарници Центра за културу од понедјељка 16. Јануара, по цијени од 15 конвертибилних марака.