Развојна агенција Града Бијељина: ПОДРШКА ЗА 29 МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА :: Semberija INFO ::

 

Развојна агенција Града Бијељина: ПОДРШКА ЗА 29 МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА


Развојна агенција Града Бијељина током ове године расписала је четири јавна позива путем којих је привреднике и предузетника са подручја града подржала са 350 хиљада конвертибилних марака. Данас потписаним уговорима са 29 предузетника ушло се у завршну фазу Јавног позива за додјелу подстицајних средстава за запошљавање младих до 35 година. На Јавни позив су се пријавила 34 кандидата, али је њих 29 испунило све услове позива.

- Било је планирано да путем овог Јавног позива нове, младе предузетнике подржимо са 100 хиљада конвертибилних марака. Међутим, јавио се рекордан број кандидата па смо упутили захтјев Скупштини Града да нам одобри повећање средстава. На посљедњем ребалансу буџета тако је и учињено па смо за ову намјену добили још 50 хиљада конвертибилних марака. На тај начин су се стекли услови да финансијски подржимо све наше грађане који су испунили критерије овог Јавног позива. Од 29 младих већина се бави занатским и усложним дјелатностима а добијена средства ће уложити у набавку бољих средстава за рад и проширење дјелатности“, рекао је Марко Влачић, директор Развојне агенције Града Бијељина.



Стефан Петковић је инжењер информационих технологија и бави се развојем софтвера. Са радошћу је примио вијест да је његов бизнис план задовољио услове предвиђене Јавним позивом.
- Искрено, нисам се до сада пријављивао на сличне позиве. Није да нисам имао плана ни разлога, само нисам имао повјерења у систем. Овај пут сам покушао и презадовољан сам да није било никакве протекције. Оно што сам представио, то је и оцјењивано. Добијена средства ћу уложити у нову опрему која ће ми потом омогућити пружање неких нових услуга које до сада нисам могао радити“, рекао је Стефан Петковић.



Предсједник градске Скупштине, Александар Ђурђевић је изразио задовољство да је овакав вид институционалне подршке младим привредницима заживио у Бијељини. 
- Ово је већ други пут да се окупљамо овим поводом. Скупштина Града Бијељина је увидјела да је категорија младих до 35 година једна од најважнијих чије запошљавање треба подржати и ево већ двије године то радимо. Мислим да се у овоме и огледа суштина бављења јавним позивом јер само на овакав системски  начин можемо помоћи развоју наше локалне заједнице“, рекао је Александар Ђурђевић.

Током 2022. године Развојна агенција Града Бијељина расписала је Јавни позив за подстицај развоја новооснованих (старт-уп) привредника, Јавни позив за запошљавање младих до 35. година, Јавни позив за развој предузетника и Јавни позив за развој постојећих малих и средњих предузећа на подручју Града Бијељина.


Семберија инфо - И. Гутић