ПОЧЕЛА ТРАДИЦИОНАЛНА ПРАЗНИЧНА АКЦИЈА ПОМОЋИ :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА ТРАДИЦИОНАЛНА ПРАЗНИЧНА АКЦИЈА ПОМОЋИ


Поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника, ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и Градска организација Црвеног крста Бијељина, традиционално организују хуманитарну акцију прикупљања донаторских средстава, у сврху подјеле прехрамбених и хигијенских пакета социјално угроженом становништву које живи на подручју града Бијељина.



- Обзиром да се налазимо у празничним данима, потребно је да ширимо дух даривања, посебно према онима који живе у тешком стању. Уз помоћ пријатеља ми смо ове године обезбиједили преко 200 пакета које ћемо у наредним данима подијелити породицама које живе у стању социјалне потребе. То су све особе и породице које се налазе у евиденцијама нашег Центра за социјални рад. Они, зависно од категорије у којој се налазе, током цијеле године примају одрађену помоћ од стране Центра. Свјесни смо да то није довољно за оптимално функционисање њихових породица али у сваком случају, олакшава њихове свакодневне животне изазове“, рекао је Милорад Софренић, директор Центра за социјални рад у Бијељини, нагласивши да ће се пакети дистрибуирати до крајњих корисника у наредних неколико дана. 



Ово је 12. година како ЈУ Центар за социјални рад Бијељина и Градска организација Црвеног крста Бијељина удружују снаге како би угроженом становништву нашег града олакшали и уљепшали празничне дане.

- Данас ћемо подијелити стотину пакета а остале ћемо дијелити почетком јануара како би најкасније до Божића сви који се налазе на списку добили пакете. Пакети садрже основне прехрамбене намирнице и производе за хигијену. Желим истаћи да су носиоци ове добротворне акције три фирме: Спектар дринк, Спорт Висион и Интергај. Ми, као Црвени крст нисмо надлежни за спровођење социјалне политике и немамо предвиђен буџет за овакве пројекте јер смо, по оснивачком акту дефинисани као установа која дјелује у катастрофама и несрећама. Међутим, као људи не можемо пропустити прилику да се на неки начин, у овом случају као један од организатора укључимо у ову акцију и помогнемо људима који тешко живе“, изјавио је Александар Савић, секретар Црвеног крста Бијељина.


Семберија инфо - И. Гутић