Јовичевић: Опозвати Петровића и прекинути стагнацију :: Semberija INFO ::

 

Јовичевић: Опозвати Петровића и прекинути стагнацију


Одборник ДЕМОС-а у бијељинској Скупштини града Бобан Јовичевић сматра да би опозив градоначелника Љубише Петровића требало да услиједи што прије јер Бијељина већ двије године стагнира када је ријеч о капиталним инвестицијама и развоју уопште.

Он је нагласио да се не гради инфраструктура, не ради ништа на плану друштвених дјелатности и бројних других области, због чега смтара да је неопходно што прије покренути процедуру опозива Петорвића.

Јовичевић каже за Срну да Петровић не уважава приједлоге Коалиције “Договор за Бијељину” и да се понаша више политички него као градоначелник.

“Он не реагује на неку иницијативу одборника Скупштине града као законодавног дијела власти коју усвоји скупштинска већина. Ако је у питању нека од капиталних инвестиција као асфалтирање пута по иницијативи скупштинске већине, градоначелник само формално одговори да ће се тај пут радити, стави печат Градске управе на тај одговор, а уопште не уврсте у градски буџет те радове”, навео је Јовичевић.

Јовичевић је оцијенио да се Петровић понаша неозбиљно и некомпетентно, те да се “игра” вођењем града од кога зависи огроман број становника.

“Треба, на примјер, да се граде индустријске зоне, међутим нема напретка када га води такав човјек и такви људи”, констатује Јовичевић.

Градски одбор СНСД-а у Бијељини одлучио је 23. децембра да буде покренут опозив Петровића са функције градоначелника.

(НТВ АРЕНА)