СДС Семберија донио одлуку – подржавамо опозив градоначелника Бијељине :: Semberija INFO ::

 

СДС Семберија донио одлуку – подржавамо опозив градоначелника Бијељине


Предраг Јовић, предсједник СДС Семберија-Мићо Мићић је рекао да СДС Семберија апсолутно подржава иницијативу опозива градоначелника Бијељине, а која је покренута од стране предсједништва СНСД Бијељина и да у ову активност у складу са законском процедуром треба кренути што прије, јер Бијељина не смије више да стагнира, односно не може више да чека са развојним пројектима.

-У СДС Семберија је јуче (уторак, 27. децембар 2022.) одржан састанак на коме је руководство ове странке једногласно донијело одлуку да су се стекли сви услови да се у складу са законом крене у опозив градоначелника Бијељине, саопштио је предсједник СДС Семберија Предраг Јовић.

-За који дан очекујемо одлуке и осталих политичких партија које дјелују у саставу Коалиције Договор за Бијељину, како би јединствено кренули у процедуре опозива градоначелника Бијељине, наставио је Јовић.

-Једноставно, као озбиљни људи не можемо више гледати, а ни чекати да се неко игра са функцијом градоначелника Бијељине као што је то у протекле двије године, закључио је председник СДС Семберија Предраг Јовић.

На проширеној сједници предсједништва која је одржана 23. децембра 2022. године СНСД Бијељина је и званично отворио причу о опозиву градоначелника Бијељине Љубише Петровића, а коначна одлука могла би бити позната већ у првим данима јануара, када ставове о томе заузму и њихови коалициони партнери (Коалиција Договор за Бијељину – СДС Семберија, ДЕМОС, Социјалистичка партија, Уједињена Српска, Покрет за Бијељину) са којима имају и већину у Скупштини Града Бијељина коју тренутно чине 23 одборника, а вјероватно и 25 одборника јер се већ од нареде сједнице Скупштине града (30. децембар 2022.) очекује да се скупштинској већини придруже и по један одборник ДНС и НПС.

(десавањаубијељини.цом)